NRK Meny
Normal

Agnes-drapet i retten tidligst i oktober

Mannen som er sikta for å ha drept kona Agnes Müller må vente minst til oktober før saken kommer opp i retten.

Siktede i Agnes Muller-saken

Den 34 år gamle, nå drapssikta mannen, på vei til politiavhør like etter påske. Han var da ikke sikta i saken. Politiet tok ut siktelse mot ham 28. april, og en måned seinere blei siktelsen utvida til overlagt drap.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Statsadvokat Tormod Haugnes, Schumann i Eidsivating lagmannsrett

Tormod Haugnes.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Rettssaken mot ektemannen til Agnes Myller kommer tidligst opp i midten av oktober. Saken kommer til å gå i Jæren tingrett, opplyser statsadvokat Tormod Haugnes.

Ifølge Haugnes er det er satt av en uke til rettssaken. Statsadvokaten sier at han regner med å få den eksakte datoen i neste uke. Tiltalen i saken er ennå ikke tatt ut.

I slutten av juni blei varetektsfengslinga forlenga med åtte uker for 34-åringen. Mannen har samtykka til videre fengsling.

Ei drøy uke etter at 36 år gamle Agnes Elisabeth Muller forsvant fra hjemmet sitt i Forsand, blei ektemannen arrestert og sikta for forsettlig drap – sjøl om hun ikke var funnet. Noen dager seinere blei en innpakka gjenstand sett av et undervannskamera på 70 meters dyp i Lysefjorden.

Dette viste seg å være den savna kvinna.

I slutten av mai blei kvinna bisatt fra Forsand kirke. Samme måned blei siktelsen utvida til overlagt drap, det vil si at politiet mener at drapet var planlagt.