Hopp til innhold

«Veldig lite vind» i Nordsjørittet

De 5000 som skal sykle Nordsjørittet fra Eigersund til Sandnes, kan puste lettet ut: Det blir ingen slitsom motvind oppover Jæren.

Sørpete i målområdet

Fra Nordsjørittet lørdag. Selv om det var lite vind, hadde regnet fredag gjort at løypa ble ganske sølete enkelte steder.

Foto: Anders Fehn / NRK

Sørpete i målområdet
Foto: Anders Fehn / NRK

– Det blir veldig lite vind på lørdag. Skiftende bris, sier meteorolog Aslaug Skålevik Valved.

Alle som har syklet Nordsjørittet vet at motvind oppover Jæren kan gjøre det hele til et mareritt. Men nå kan altså de 5000 påmeldte puste lettet ut.

Og ikke nok med det: Syklistene slipper også trolig regnet.

– Det begynner med lokal tåke i morgen, og utover dagen er det ventet skiftende skydekke. Det er uttrykt for spredte regnbyger, noe som betyr at det blir lite nedbør der det kommer, og det er altså ikke sikkert at det kommer nedbør i sykkelløypa i det hele tatt, sier meteorologen.

Nordsjørittet feirer 20-årsjubileum i år. Daglig leder Siri Ommedal lover kransekake langs løypa og marsipankake i målområdet.

Siri Ommedal

Siri Ommedal, daglig leder i Nordsjørittet.

Foto: Pia Hetland / NRK

– Det er kake til ikke-syklister også, sier Ommedal, som lover full fest med gratiskonserter fra klokka 0630.

Mer enn halvert siden 2014

Hun fastholder at Nordsjørittet er en suksess selv som antallet påmeldte er mer enn halvert siden toppårene. I 2014 var det over 12.000 påmeldte.

– Det er nok noen som bare ville sykle én gang, og som nå har falt av lasset. Dessuten er det en del bedrifter som har litt færre folk nå, og som kanskje har litt mindre fokus på dette, sier Ommedal.

– Men vi synes fortsatt at vi har klart å mobilisere ganske mange syklister i regionen, legger hun til.

Påmeldte kan fredag hente startnummer på Vågen videregående skole.