NRK Meny
Normal

«I Boks» er i boks

Statoil gir 30 millioner kroner til det nye konserthuset i Stavanger. Dermed er er innsamlingen til huset med navnet «I Boks» så godt som fullført.

Modell av det nye Stavanger konserthus
Foto: Placebo effects AS, Arkitekt: Medplan AS Arkitekter

Med 30 millioner kroner fra Statoil er en i mål med de 100 millionene som var målet for innsamlingen til det nye konserthuset.

- Dette er utrolig viktig. Vi kalte konserthuset «I Boks» og nå er innsamlingen i boks. Statoil har vært med å gjøre et godt stykke arbeid, sier ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland.

- For Statoil er det viktig å bidra til at Stavanger og regionen er et attraktivt sted å bo, et attraktivt sted å komme til og å bli boende i. For alle de ansatte vil et  rikt kulturliv bidra til dette. Derfor har vi valgt å gå inn med 30 millioner kroner til realiseringen av Stavanger konserthus, sier Reidar Gjærum. Han er konserdirektør for kommunikasjon i Statoil. 

Skuffelse i Stavanger2008

Statoils gave til det nye konserthuset betyr at selskapet har  valgt bort Stavanger2008 som hovedsamarbeidspartner. Musikkmiljøet jubler, men de som jobber med kulturhovedstaden er både skuffet og overrasket.  

- Det er fantastisk flott for konserthuset og alle som er opptatt av de satsingene som gjøres på kultur i regionen. Men vi er også litt skuffet og kanskje litt overrasket. Vi har hatt en lang og god dialog med Statoil i snart 17 måneder om mulighetene for å inngå et samarbeid. Vi hadde håpet å få de med, sier driftsdirektør i Stavanger2008, Cornelius Middelthon.