– Han fikk panikk

En elev på dykkerkurset til Jæren Dykkersenter ble hentet opp fra sjøen utenfor Stavanger i dag. – Vi har ikke opplevd noe lignende før, sier daglig leder Bjørn Magne Fiksdal.

Jæren Dykkersenter

Mannen som var involvert i drukningsulykken utenfor Stavanger idag var med i et kurs i regi av Jæren Dykkersenter.

Foto: Kaj Hjertenes

BAKGRUNN: Mann hentet opp av sjøen

– Jeg har vært i kontakt med instruktøren. Sånn som jeg har fått det fortalt, så oppsto det en situasjon der eleven ville opp. Han fikk panikk.

Bjørn Magne Fiksdal er daglig leder i Jæren Dykkersenter som holdt et kurs for viderekomne ved på Engøy utenfor Stavanger i dag. En mann i 50-årene måtte hentes opp av instruktøren fra 15-20 meters dyp. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 14 i dag. Da nødetatene kom til stedet, ble det drevet hjerte- og lungeredning.

Bjørn Magne Fiksdal

Daglig leder i Jæren Dykkersenter, Bjørn Magne Fiksdal.

Foto: Skjermdump

– Det var tre elever som var med på kurset. Vi øver på slike hendelser hele tiden, men vi har ikke opplevd dette før, sier han.

Mannen som var involvert i ulykken skal ha vært en relativt erfaren dykker ifølge Fiksdal.

– Dette var et kurs for viderekomne. Han er en sertifisert dykker og har hatt flere dykk etter grunnkurs. Jeg kjenner ikke til hvordan tilstanden hans er nå. Han var litt omtåket, men ved bevissthet da han dro til sykehuset med ambulansen, sier han videre.

– Det er dette vi kjenner til per nu.

Ifølge en melding som er lagt ut på SUS sine hjemmesider, er mannen lettere skadet.