– Solum Larsen er for syk til politiavhør

Helge Solum Larsens advokat møtte ham på sykehuset onsdag. – Han er dypt fortvilet, sier Inger Marie Sunde.

Inger Marie Sunde

–Solum Larsen er for syk til å la seg avhøre, sier hans advokat Inger Marie Sunde.

– Han er dypt fortvilet og nedbrutt, hans verden har falt i grus, sier Helge Solum Larsens advokat, Inger Marie Sunde.

Venstres nestleder Helge Solum Larsen ble innlagt ved psykiatrisk avdeling etter at en 17 år gammel jente anmeldte ham for voldtekt under årsmøtet i Rogaland Venstre i helgen. Sunde snakket med Solum Larsen på sykehuset i dag, og sier at hans helsetilstand ikke tillater politiavhør.

– Han ønsker å samarbeide med politiet og vil forklare seg, men vi må være sikre på at han er helsemessig klar for det. Mitt råd er at vi venter, men forhåpentligvis tar det ikke så lang tid, sier Sunde.

Nekter for voldtekt

Berit Johannessen

17-åringens bistandsadvokat, Berit Johannessen.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK
Helge Solum Larsen, nestleder i Venstre

Helge Solum Larsen er siktet for voldtekt.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Tirsdag ble det kjent at Solum Larsen innrømmer å ha hatt samleie med jenta, men hevder det var frivillig. Det bekrefter også Sunde etter samtalen med ham.

– Han bekrefter en seksuell kontakt med henne. Han mener selv at det er veldig kritikkverdig, men erkjenner ikke straffskyld, sier Sunde.

Politiet har onsdag foretatt vitneavhør i saken, og krimteknikere var på hotellet og sikret spor. Ifølge 17-åringens bistandsadvokat, Berit Johannessen, står jenta fast på at hun ble voldtatt av Solum Larsen.

– Min klient har et sterkt ønske om at han skal ta ansvar for det han har gjort, og at han skal straffes for den handling som er begått mot henne, sier Johannessen.

– Vil ikke forhåndsprosedere

Inger Marie Sunde vil ikke gå nærmere inn på samtalen med Solum Larsen.

– Jeg kan ikke si så mye uten å gå inn i det etterforskningen skal vise, og vi ønsker ikke å foregripe etterforskningen eller forhåndsprosedere, sier Sunde.

Advokaten sier legene foretar en fortløpende vurdering av Solum Larsens helse.