Hopp til innhold

– Alle ser at man ikke kan sykle her

Statens vegvesen har kalt inn Risa på teppet etter å ha fått flere klager fra syklister som har måttet sykle i veien på grunn av mangelfull måking av sykkelfeltene.

Statens vegvesen har kalt inn Risa på teppet etter å ha fått flere klager fra syklister som har måttet sykle i veien på grunn av mangelfull måking av sykkelfeltene.

VIDEO: Truls Kolnes i Statens vegvesen forstår godt syklistene som har klaget på dårlig brøyting av sykkelfelt de siste dagene.

– Dette er ikke i henhold til kontrakten, og bare å beklage, sier Truls Kolnes, prosjektleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

Vegvesenet har fått flere klager fra publikum de siste dagene, og de har handlet om at sykkelfeltene langs veiene ikke har blitt godt nok måket. Fredag har plussgradene kommet, hvertfall sør i Rogaland, men det er fortsatt mye slaps der syklene skal ta seg fram.

– Alle ser at dette sykkelfeltet ikke kan brukes av en syklist. Jeg forstår at folk har klaget. Det kan jo være farlig også. Når sykkelfeltet er fult av snø velger jo folk å sykle i, sier Kolnes.

– Hele vegbanen, som inkluderer sykkelfeltet, skulle ha vært bar, slik som veien er, og det er den ikke, sier han.

Liv Færing

Liv Færing.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK
Britt Ellingsdalen

Britt Ellingsdalen.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Grisete og skummelt

De som har syklet til jobb på Lagårdsveien denne uka er ikke fornøyde.

– Jeg føler jeg har syklet med livet som innsats denne uka. jeg har blitt tvunget ut i veibanen, særlig om morgenen når det har vært isete har det vært umulig å sykle på sykkelstiene, sier Britt Ellingsdalen.

– Det har vært grisete. Feltet har vært en femtedel av det det skal være. Jeg har brukt bussfeltet og kjørt opp og ned av fortau. Jeg har ikke følt meg helt trygg, sier Liv Færing.

Møte om mangelfull måking

Mangelfull måking av sykkelfelt i Skippergata i Sandnes

Mangelfull måking av sykkelfelt i Skippergata i Sandnes. Bildet er tatt lørdag formiddag.

Foto: Einar Iversen

Derfor kalte Vegvesenet entreprenøren Risa inn til et møte om situasjonen. De møttes i morges til det Kolnes kaller et organisasjonsmøte.

– Vi snakket om hvordan dette oppsto, og hva vi kan gjøre for å unngå at det skjer igjen, sier han.

Noe av forklaringen kan være det uvanlig kalde været.

– Vanligvis brøyter vi veien og salter. Deretter jobber saltet snøen vekk. Denne gangen har ikke saltet fått virke så godt på grunn av kulden. Da har snøen blitt liggende i sykkelfeltet. Det har vært oppmot 15 minus, og saltet hadde ikke den gode effekten det vanligvis har, sier han.

– Men da har vi krav til at entreprenøren skal rydde feltet i etterkant. Det har ikke blitt gjort. Det har skjedd en glipp, og det har blitt glemt fordi det vanligvis ordner seg av seg selv, sier Kolnes.

Nå vurderer Statens vegvesen sanksjoner mot entreprenøren.

Ansvarlig entreprenør, Risa, vil ikke kommentere saken.

Dårlig brøytet sykkelfelt på Forus i Stavanger

Ikke godt nok brøytet på Forus i Stavanger.

Foto: Anders Fehn / NRK