NRK Meny
Normal

5800 gikk med bøsser i Rogaland

Allerede i går ble flere baser i Rogaland stengt for påmelding for bøssebærere til årets TV-aksjon. Grunnen er enkel - det var allerede fullt.

På Madla bidrar 100 bøssebærere til årets TV-aksjon

100 personer har registrert seg som bøssebærere på Madla og omegn. Totalt er over 100.000 personer ute med bøsser til inntekt for årets TV-aksjon søndag kveld. FOTO: Kaj Hjertenes/NRK

– Det er et fint å støtte opp om en god sak. Det er en veldig viktig, og veldig konkret sak denne gangen. Så vi tar søndagsturen, sier Benedicte Pentz.

Hun og sønnen Elliot Pentz Wulff er bærer en av rundt 100 bøsser på Madla i Stavanger. Det er ikke første gang hun velger å være med på pengeinnsamlingen, og mor og sønn ser fram til å møte giverglede på Madla.

Elliot Pentz Wulff

Elliot Pentz Wulff er bøssebærer sammen med mamma Benedicte Pentz.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK
Bøsser 2014

Totalt 100.000 bøssebærere banker på dører rundt om i landet søndag kveld til inntekt for TV-aksjonen. 5800 av de går i Rogaland.

Foto: Eirin Margrethe Fidje / NRK
Ole Kallelid

Ole Kallelid i Madla Bydelsutvalg delte gladelig ut bøsser til årets bøssebærere.

Foto: Eirin Margrethe Fidje / NRK

– Det tror jeg skal gå veldig greit. De aller fleste er vel positive til en så god sak, sier Prytz.

Elliot gleder seg aller mest til å få inn penger, og er godt oppdatert på hvem som skal motta beløpene de henter inn søndag kveld.

– Folk i Afrika som ikke har vann, sier han.

Stor pågang

Klokken fire søndag kveld gikk startskuddet for 5800 bøssebærere i Rogaland. I alt 100.000 bøssebærere bidrar i aksjonen på landsbasis.

– Vi har opplevd et vanvittig stort engasjement, og måtte stenge flere baser for påmelding allerede i går, sier Tone Therese Paulsen, fylkesaksjonsleder i Rogaland.

Flere enn nødvendig

Det er et engasjement Ole Kallelid i Madla Bydelsutvalg kjenner igjen.

– Innsatsviljen har vært veldig god, og alle som har meldt seg på møter også opp. Det har ikke vært problem med å få folk til å stille opp, og nå er vi faktisk flere enn vi trenger, sier en fornøyd Kallelid.

Også han synes årets vann-tema er et viktig formål.

– Jeg synes TV-aksjonen, uansett innsamlingsmål, har vært velidg bra hvert år. Det er innsamlingsmål som burde angå oss alle, sier Kallelid.