Hopp til innhold

14-åring innrømmer å ha tent på skogen

14-åringen lekte med en lighter og forårsaket kratt- og skogbrannen ved Dalsnuten i Sandnes.

Onsdag brant det ved Dalsnuten i Sandnes.

Det brenner ved Dalsnuten i Sandnes. Brannvesenet har kontroll på brannen. Videoen er tatt av elev Kristian Hjertenes ved Kannik skole.

Politiet meldte klokken 12.45 at brannvesenet hadde fått kontroll på kratt- og skogbrannen ved Dalsnuten i Sandnes. Nå innrømmer en 14 år gammel gutt at det var han som tente på, sier politiet til NRK.

– Han erkjenner å ha lekt med en lighter og at han er den som har satt fyr på vegetasjonen i området, sier operasjonsleder Henning Andersen i Sør-Vest politidistrikt.

Gutten blir nå tatt hånd om av U18-gruppen hos Sandnes politistasjon.

– Var det uflaks som førte til brannen?

– Det ser ut som det er uvettig lek med lighter som er årsaken. Nå blir det opp til en jurist å vurdere om saken får følger for gutten, men han er under den kriminelle lavalder, sier Andersen.

Brannvesenet skal holde vakt ved brannstedet i kveld.

Kratt- og skogbrann ved Dalsnuten

Gunstig vindretning

Slukkingsarbeidet har holdt på en god stund, og gunstig vindretning hjelper til å få slukket brannen.

Nødetatene rykket ut til området da meldingen om brann kom like over klokken elleve onsdag formiddag. Det brant da i et område med størrelsesorden på 100 x 15 meter, med fare for spredning, meldte politiet på Twitter.

– Det er en viss fare for spredning, men vindforholdene er gunstige. Derfor vurderer vi situasjonen som lite dramatisk, sier innsatsleder Jone Rosnes i Sør-Vest politidistrikt.

Ingen ble skadd i brannen.

To tusen elever måtte avbryte topptur til Dalsnuten

Elevene er i sikkerhet

Over 2.000 åttendeklassinger fra Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg deltok på Stavanger Turistforenings årlige arrangement Opptur i området.

Operasjonsleder Henning Andersen meldte tidlig at alle elevene var ute av området der det brant, og at de dermed var i sikkerhet

Rektor Egil Alne på Tastaveden ungdomsskole forteller at elevene ble evakuert i retning Gramstad. Foreldre ble bedt om å ikke reise til Gramstad, for å unngå at det ble skapt mer kaos på stedet.

Også brannvesenet ba folk om å ikke ta turen til området ved Dalsnuten.

Dalsnuten

Elevene som var i området er evakuert, men brannen er ennå ikke under kontroll.

Foto: Tone Laugaland