NRK Meny
Normal

- Spillerne stemmekveg for ledelsen

Supportere i FK Haugesund vil frata spillerne stemmerett på årsmøtet.

FK Haugesund og Bryne
Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

FK Haugesund har årsmøte denne uken, og der vil det bli lagt fram forslag om at spillerne og trenere skal nektes å stemme.

- Alle som bryr seg, og setter seg inn i sakene skal få stemme. Men vi har sterke indikasjoner, og noen innrømmelser på at spillere ble presset til å stemme på årsmøtet i fjor, sier supporter og FKH-medlem Ole Bugge Jensen.

Vil ha debatt

Etter det NRK kjenner til har forslaget om stemmenekt for for FKH-spillere og trenere støtte blandt en rekke supportere. Bakgrunnen for forslaget er at supporterne mener at spillerne ble brukt som stemmesankere for administrasjonen under fjorårets årsmøte

Det endte med at 40 FKH-medlemmer forlot årsmøtet i protest.

- Folk stemte uten at de viste hva de stemte på, og spillere og trenere ble brukt som stemmekveg for administrasjonen, hevder Bugge.

Men det vil være lovstridig å nekte et medlem som har betalt kontigent å stemme, sier fagkonsulent Edvin Joel i Rogaland idrettskrets.

- Er du 15 år og har betalt medlemskontingenten har du stemmerett, slik er lovens bestemmelse, sier Joel.

Ole Bugge Jensen inrømmer det er liten sjanse for å få igjennom forslaget, men vil på denne måten sette fokus på det de mener er ledelsens misbruk av medlemmers stemme.