Etterforskningen klar etter dødsulykke

De to mennene som omkom etter påkjørsel på Bjergøy i sommer skal ha gått på feil side av veien.

Bjergøy i Finnøy kommune,

Det var her de to mennen omkom etter en trafikkulykke i juli.

Foto: Fridtjov Furre

Rogaland politidistrikt har gjort ferdig etterforskningen etter dødsulykken på Bjergøy i Finnøy i juli. Det var to menn som omkom da en 24-åring kjørte på de i ruspåvirket tilstand, og selv om mannen har erkjent straffskyld har det vært knyttet spørsmål til hvor fort han kjørte og hvordan ulykken kunne skje.

Politidistriktet har sammen med Statens vegvesen etterforsket ulykken, og ifølge rapporten gjengitt av Rogalands Avis skal de avdøde ha gått på feil side av veien.

– Jeg har selvfølgelig snakket med min klient, og han er aller mest glad for at den avdekker den forklaringen han har gitt hele tiden, sier siktedes forsvarer, Helene Haugland.

Les også: Erkjenner straffskyld etter påkjørselen

Les også: To søstre mista mennene sine

Les også: Sikta for aktlaust drap etter påkøyrsel

Kjørte under fartsgrensen

Ifølge rapporten skal siktede ha kjørt lang under fartsgrensen på 80 km/t.

– Etterforskningen viser at siktede holdt en fart mellom 50 og 56 km/t. Tillatt hastighet på strekningen er 80 km/t, sier politiadvokat Silje Kalvik til avisen.
Haugland som representerer den siktede latvieren forteller og hva de vil bruke tid på under hovedforhandlingen.

– Når man spaserer på en vei uten fortau skal man benytte venstre side. De påkjørte gikk på feil side av kjørebanen. Mye tyder på at de gikk skulder mot skulder, noe som forminsker kjørebanen, sier Haugland.