Hopp til innhold
Info fra NRK

Alle mot 1 - 17. mai spesial

NRK1 søndag 17. mai kl. 19.30

Statsminister Erna Solberg skal konkurrere mot hele Norge i en spesialutgave av «Alle mot 1» på 17. mai.

Alle mot 1 på 17. mai

Erna Solberg er deltaker i en spesialutgave av «Alle mot 1» på 17. mai. Det direktesendte programmet ledes som vanlig av Selda Ekiz og Ole Rolvsrud.

Foto: Lin Kværnhaug Moland / Nordisk Film TV/NRK

Det blir en annerledes 17. mai for alle i år, uten barnetog og lek i skolegårdene. Men med hjelp fra statsministeren vil NRK likevel sørge for lek og moro på nasjonaldagen.

Les mer: Slik blir 17. mai på NRK

I halvannen time skal Erna Solberg stå på direktesendt TV og gjette på utfallet av ulike oppgaver og stunts i konkurranse med seerne, som spiller via «Alle mot 1»-appen. Blir det statsministeren som kommer nærmest de riktige svarene, eller gjennomsnittet av seerne?

Som alle deltakere i «Alle mot 1» får statsministeren rådføre seg med et knippe hjelpere som deltar på Skype. Erna Solbergs hjelperpanel består av ektemannen Sindre Finnes samt politikerkollegene Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (Krf).

I en av oppgavene kan hun få hjelp ved å få vite snittsvaret fra seerne i sin hjemby Bergen.

Dersom statsministeren slår Norge og vinner potten hun har samlet seg i slutten av programmet, vil pengene gå til et veldedig formål som hun har valgt selv.

Les mer om «Alle mot 1»

Lekne eksperimenter

Eksperimentene skal denne gangen handle om lekene vi forbinder med nasjonaldagen. Det blir blant annet sekkeløp, korps og skyting på blink, og det blir innslag fra ulike steder i Norge.

Som vanlig er det Selda Ekiz som har klekket ut og overvåker oppgavene, mens Ole Rolfsrud er programleder i studio.

Den populære lørdagsunderholdningen «Alle mot 1» avsluttet egentlig sesongen 25. april, men kommer altså nå i en spesialutgave. De ti episodene i årets sesong har i snitt hatt over 800.000 seere på hver episode.

Alle mot 1, sesong 3, 10:10 - Patrick Løvig

Patrick Løvig fra Porsgrunn vant 67.500 kroner i sesongens siste ordinære «Alle mot 1» 25. april. Greier statsminister Erna Solberg å slå hele Norge i spesialsendingen på 17. mai?

Foto: Nordisk Film TV/NRK