Hopp til innhold
Info fra NRK

Alle mot 1, sesong 3

NRK1 lørdag 22. februar 2020 kl. 19.50

Seerfavoritten «Alle mot 1» skal igjen innta lørdagskvelden på NRK. Selda Ekiz og Ole Rolfsrud inviterer hele Norge til å konkurrere mot en deltaker i studio.

Alle mot 1, sesong 3. Generelle bilder

Selda Ekiz og Ole Rolfsrud er tilbake med en ny sesong av suksessprogrammet «Alle mot 1». Her avbildet under et eksperiment der Ole skal sende av gårde Selda i en stor plastball.

Foto: Ole Kaland / NRK

I ni direktesendte programmer blir en deltaker i studio og seerne der hjemme presentert for mange ulike eksperimenter som de skal gjette utfallet av. TV-seerne kan prøve å komme nærmest riktig svar ved å spille via en egen gratisapp.

Deltakerens svar blir målt opp mot snittet av svarene som kommer inn fra hele landet. Hvem kommer nærmest fasiten, deltakeren eller Norge?

Som vanlig er det Selda Ekiz som har klekket ut og overvåker eksperimentene, mens Ole Rolfsrud er programleder i studio.

«Alle mot 1» var blant de mest sette programseriene lineært på NRK i 2019. Gjennomsnittlig antall seere på direktesendingen var 733.000 og andelen 51 prosent.

Som tidligere sesonger går sendingen direkte fra H3 Arena på Fornebu.

«Alle mod 1» er et format utviklet av Nordisk Film TV og NRK. Det er også produsert i Danmark, Tyskland, Frankrike, Finland og Tsjekkia.

Alle mot 1 - Elisabeth Utheim Klaveness

Elisabeth Utheim Klaveness fra Elverum er første deltaker ut i den nye sesongen av «Alle mot 1».

Foto: Tor Bergebakken

Program 1: Elisabeth Utheim Klaveness

Hver uke møter vi en ny deltaker i studio. I sesongpremieren er det Elisabeth Utheim Klaveness (48) som skal få bryne seg mot hele Norge. Hun er opprinnelig fra Fauske, men har bodd i Elverum i mange år. Elisabeth jobber som finansrådgiver i bank i Hamar og har dessuten utdanning i pedagogikk.

På hjemmebane lever Elisabeth i et mannstungt miljø med ektemannen, to egne sønner på 16 og 19 år og tre bonussønner på 18, 24 og 27. Tre av guttene spiller håndball på høyt nivå, og Elisabeth er glødende supporter med fast sete i hallen.

TV har derimot ikke vært noe samlingspunkt i familien – inntil «Alle mot 1» kom på lufta. Da ble endelig lørdag en felles TV-kveld, og alle spilte ivrig med i appen. Så da Elisabeth kom over en etterlysning av deltakere til ny sesong, grep hun sjansen og sendte inn en søknad.

Som før får deltakerne i «Alle mot 1» ha med seg tre egne støttespillere. Elisabeth har valgt å ta med seg ektemannen, rektor Pål Klaveness (55), og sønnene Fredrik og Magnus Aavestad på 19 og 16 år.

I kjendispanelet møter vi Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, 14 år gamle Leonard Valestrand som er kjent fra ZombieLars og en rekke andre filmroller, og NRKs sportsprofil Carina Olset.

I en av oppgavene kan Elisabeth spørre om snittsvaret fra seerne på hjemstedet sitt, Elverum.

Slik spiller du

Alle mot 1

For å være med og spille på oppgavene under sending, må du installere appen «Alle mot 1» på mobil eller nettbrett. Den kan lastes ned både til iOS og android. Installering og bruk er helt gratis.

Her laster du ned appen:

Hvis du har lastet ned appen i forrige sesong, må du oppdatere til den nye versjonen og registrere deg som bruker på nytt.

Registrerte spillere må være over 13 år.Du kan registrere opp til fem telefoner med én og samme bruker, Men det er kun den første du registrerer som vil telle som en stemme.

Har du spørsmål, kan du kontakte NRK Publikumsservice på info@nrk.no, 23 04 70 00 eller via NRKs kontoer på sosiale medier.

Alle mot 1 - Selda Ekiz og Ole Rolfsrud

Selda Ekiz og Ole Rolfsrud er tilbake i «Alle mot 1»-studio.

Foto: Helene Kleiveland / Nordisk Film TV/NRK