Dramatisk vår på NRK

Drama og mørk komedie preger våren på NRK.

Mann i kvinneklær med rød sminke i ansiktet

Bonusfamiliens utfordringer er tema for en av seriene som har premiere på NRK i vår. Erik Johansson har rollen som Patrik, som har fått invitasjon til naboens halloweenfest.

Foto: SVT

«Eyewitness»

Den prisvinnende dramaserien «Øyevitne» vises i ny og amerikansk drakt i «Eyewitness». Det er første gang en norsk dramaserie får en amerikansk «remake», og 21. april kan vi se den amerikanske versjonen på NRK.

NUP_173576_0512.jpg Eyewitness - Pilot

To av hovedpersonene i «Eyewitness». Tyler Young som Philip Shea og James Paxton som Lukas Waldenbeck.

Foto: USA Network / Christos Kalohoridis/USA Network

Idet tenåringene Philip og Lukas kysser hverandre for første gang, blir de vitne til et mord som de ikke tør å rapportere i frykt for å bli stemplet som homofile. Løgnen vokser når Philips fostermamma, politimester Helen Torrance, tar saken.

Les mer: Filmpolitiet har anmeldt den amerikanske versjonen her

«Nytt liv i East End»

Vi er kommet frem til sjette sesong av den britisk serien som handler om fødsel, liv og død på Londons østkant på 60-tallet. Jordmødrene kommer hjem fra Sør-Afrika til jubel og glede.

Tre kvinner med babier

Vi møter igjen Barbara (Charlotte Ritchie), Trixie Franklin (Helen George) og Patsy Mount (Emerald Fennel) i 60-tallets London.

Mens de har vært borte, har søster Ursula holdt streng kontroll på Nonnatus House. Hun annonserer kjapt og tydelig at den kontrollen vil hun fortsette med å ha, også over søster Julienne.

«Boys»

Serien er omtalt som svenske «Girls», bare at i «Boys» er gutta i sentrum.

Vi følger vennene Victor og Leo gjennom en sommer på søken etter egen identitet og samhold.

To unge menn i badekar

Adam Pålsson og Armand Mirpour i den svenske dramakomedien «Boys».

De drømmer om fremgang, grenseløs kjærlighet og lidenskapelig sex, men hva skjer om de mislykkes?

«Hinterland»

Tredje sesong av den walisiske krimserien starter med en kriminaletterforsker helt på bunn. Etter det dramatiske klimakset i sesong to må Tom Mathias pleie både fysiske og psykiske arr. Skjulestedet han fant på kysten av Ceredigion er ødelagt, og han har flyttet til den lille havnebyen Aberystwyth.

Mann med skjegg og mørk lue

I sesong tre av Hinterland må Tom Mathias (Richard Harrington) ta seg inn etter det dramatiske klimakset i forrige sesong. Samtidig havner han midt i en sak som har fengslet ham siden starten av karrieren.

Foto: Adrian Rogers

Mathias havner midt opp i en kriminalsak som har fengslet ham siden starten av hans karriere. Dette er dessverre også en sak som potensielt kan gjøre uopprettelig skader på teamet hans.

Og mens Mathias graver seg ned i fortiden, jobber hans kollega Sian Owens på en kriminalsak av nyere opprinnelse. Hun har fått i oppgave å finne ut hvem det var som tente på Mathias hjem.

«Midnattssol»

En mann blir drept på bestialsk vis. Ugjerningen skjer utenfor Kiruna, og da offeret viser seg å være fransk, ber svenske styresmakter om hjelp fra hans hjemland.

Den franske drapsetterforskeren Kahina Zadi tvinges til Kiruna, og sammen med en svensk etterforsker starter hun en etterforskning som får svimlende proporsjoner.

Franskmannens død viser seg snart å være den første i en serie symbolladede mord som åpner en avgrunn av hat og konflikter der alle kan være mordere eller offer.

Kvinne med pistol i lyngen

Laila Bekhti som drapsetterforskeren Kahina Zadi med en pistol i lyngen. Fra den svensk-fransk samproduksjonen «Midnattssol».

Foto: Ulrika Malm

«Midnattssol» handler om identitet og fordommer og det smertefulle ved å konfronteres med sin bakgrunn.

SVT har laget en oversikt over alle rollefigurene her.

«Lucky Man»

Politimannen Harry Clayton lider av spillegalskap og har ikke hatt hellet med seg den siste tiden. Men etter en natt sammen med en mystisk kvinne våkner han med et eldgammelt armbånd på seg, noe som skal vise seg å gi ham overnaturlige krefter.

mann med hender i kors foran bybilde

James Nesbitt som politimannen Harry Clayton i «Lucky Man».

Foto: NBC Universal Studios / NBC Universal Studios

Kan det hjelpe ham i etterforskningen av et mord på sjefen for et kasino?

«Bonusfamilien»

Bonusfamiliens utfordringer er tema for denne nye, svenske dramakomedien, som også hadde premiere over grensa i år.

Paret Lisa og Patrik har både felles barn og barn fra tidligere ekteskap. Til sammen blir dette en kjempestor barneflokk, og med en kjempestor barneflokk blir det problemer. I alle fall i denne TV-serien.

Mann og kvinne prøver å kose seg i sofa

Lisa og Patrik, spilt av Vera Vitali og Erik Johansson i «Bonusfamilien».

Foto: Peterhoelstad.com / SVT

Serieskaperne har brukt egne erfaringer fra å leve i en bonusfamilie. Mange vil kjenne seg igjen og kanskje få tips og råd om hvordan håndtere forskjellige situasjoner. På dramakomediens vis.