Hopp til innhold

Eyewitness (1:10) - premiere!

Uke 16 NRK1 fredag 21. april kl. 23.30

Som den første norske dramaserien i historien er NRK-suksessen «Øyevitne» laget i amerikansk versjon. «Eyewitness» hadde premiere på USA Network sist høst. Nå sender NRK de ti episodene.

Eyewitness

Philip (Tyler Young, t.h.) og Lukas (James Paxton) i den amerikanske versjonen av NRK-serien «Eyewitness».

Foto: Christos Kalohoridis / USA Network

Dramathrilleren «Øyevitne» ble sendt på NRK høsten 2014. Den fikk svært gode anmeldelser og hadde over 700 000 seere på TV og nett. Anneke von der Lippe vant en internasjonal Emmy-pris som beste kvinnelige skuespiller for sin rolle som lensmann Helen Sikkeland.

I «Eyewitness» er det Julianne Nicholson («Lov og orden: New York», «Boardwalk Empire», «Masters of Sex») som spiller den lokale sheriffen, her kalt Helen Torrance. I andre roller ser vi Tyler Young og James Paxton som de unge hovedpersonene Philip og Lukas, mens Gill Bellows spiller Helens veterinær-ektemann.

Produsent og manusforfatter Adi Hasak har bearbeidet serien for amerikanske TV-seere.

Les også:

Lager amerikansk versjon av Øyevitne

Et gjennombrudd for norske TV-serier

Eyewitness

Julianne Nicholson spiller Helen Torrance, som har brutt opp fra storbyen for å bli sheriff på landsbygda. Anneke von der Lippe spilte rollen i den norske versjonen og ble belønnet med en internasjonal Emmy-pris.

Foto: Christos Kalohoridis / USA Network

Hemmelig stevnemøte

Inngangen til historien er identisk med den norske versjonen: Tenåringsguttene Philip og Lukas møtes på en hytte i skogen. Her blir de vitne til et blodbad der tre menn blir skutt og drept. Guttene inngår en pakt om å holde tett om det de har sett. De er livredde for drapsmannen og for at noen i det lille lokalsamfunnet skal få vite om de hemmelige følelsene de har for hverandre.

Men Philip og Lukas blir fanget i et nett av løgner når de drepte blir funnet og etterforskningen starter. Den lokale lensmannen er Philips fostermor, og hennes rolle gjør at guttene kommer i en ekstra vanskelig klemme.

Snart viser det seg at saken har forgreninger dypt inn i internasjonal kriminalitet. Og drapsmannen begår nye, grusomme handlinger for å skjule sine spor.