Normal

– Jeg gjorde alt for å tilfredsstille ham

OSLO TINGRETT (NRK): I retten mandag forklarte moren at hun mishandlet datteren fordi dette var en del av ekskjærestens disiplineringsprogram. Den 35 år gamle engelskmannen nekter for dette, og sier han gjorde alt han kunne for å stoppe det.

Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller og forsvarer Geir Hovland

TO VERSJONER: Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller snakker med den tiltalte morens forsvarer Geir Hovland. I bakgrunnen står hovedetterforsker Thomas Kvalnes.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

I retten mandag ble både kvinnen og ekskjæresten konfrontert med chattesamtaler de har hatt. Kvinnen sier at hun flere ganger prøvde å hinte til mannen om at hun ville slutte med mishandlingen.

– Jeg sier til han at jeg blir sliten av disiplineringen, men sier jeg ikke kan gi opp heller. Det er et hint til han om at dette krever mye energi, i håp om at han skal si at vi skal slutte med disiplineringen. Samtidig vil jeg ha bekreftelse også, sier kvinnen.

Den 35 år gamle engelskmannen er sammen med barnets mor (28) tiltalt for forsettelig drap og mishandling.

Kvinnen erkjenner delvis straffskyld, mens mannen nekter for at han har noe med drapet og mishandlingen å gjøre.

Datteren døde 4. oktober 2010 i Oslo. Da var hun ett år og ni måneder gammel. Ifølge tiltalen døde hun etter at moren holdt hodet hennes under vann i en bøtte.

Måtte stå inne med vinterdressen på

Politiet har sikret mange chattesamtaler mellom de to tiltalte, og leser opp flere av dem i retten.

Han satt foran sin pc i London, mens hun var hjemme i Oslo med sine to barn. Mange av samtalene dreier seg om oppdragelsen av barna.

I en av loggene kommer det frem at den lille datteren måtte stå inne med en varm vinterdress på i over fire timer. Kvinnnen mener dette var en del av disiplineringsprogrammet til ekskjæresten.

I chatteloggen nærmest skryter hun til mannen om at jenta fortsatt har dressen på, fire timer etter at de sist snakket sammen.

– Var det å ikke ta av dressen en slags straff?, spør aktor Cecilie Schløsser Møller.

– Ja, men det var noe som kom fra ham, sier kvinnen.

– Vet du hva poenget med det var?

– Nei.

Likte å slå datteren

I en av nettsamtalene kommer det også frem at kvinnen slo sin datter, og hun sier også at hun likte å gjøre det på den tiden.

I samtalen skriver mannen: Beat her.

Hun skriver: Let me enjoy it.

På spørsmål fra aktor om hva hun mener her, svarer kvinnen følgende.

– Som det kommer frem her, jeg likte å slå. Jeg sa masse dumt for å få han i bedre humør.

Videre i loggen sier mannen: Tape her mouth, she is bound to cry.

– Her sier han at jeg skal tape munnen hennes før jeg slår henne, for hun kommer til å grine. Jeg gjorde som han sa. Jeg kan ikke begripe at jeg har gjort det. Det skjønner jeg ikke i dag, sier den tiltalte kvinnen.

Engelskmannen er på sin side opptatt av å få frem at alt han ønsket var at hun ikke skulle mishandle datteren.

Han sier at han blant annet prøvde å understreke for henne at hun måtte slå med flat hånd, og kun på rumpa, dersom hun skulle slå.

– Min klient har forklart at han har forsøkt å begrense omfanget, sier 35-åringens forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen til NRK.

35-åringen mener også at kvinnen ofte fremprovoserte sitausjoner med barna, og begynte å mishandle dem for å få hans oppmerksomhet. For å få han online, slik at de kunne chatte.

– Hvorfor har ikke din klient gjort mer for å forsøke å stoppe mishandlingen?

– Det har han forklart seg om tidligere. Men det går hovedsakelig på at forholdet til den 28 år gammel kvinnen var et sidesprang. I tillegg har han begrunnet dette i sin muslimske bakgrunn og sosiale kontekst i London, sier forsvarer Schelver Petersen.

Vibeke Hein Bæra og Niels-Christian Schelver Petersen

Vibeke Hein Bæra og Niels-Christian Schelver Petersen forsvarer den britiske mannen (35), som er tiltalt for medvirkning.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Har beslaglagt nesten 1000 bilder

Politiet har også beslaglagt 919 bilder fra telefonen mannen brukte i London. Bildene er sendt fra kvinnen i Norge, og er datert både før og etter at den lille jenta døde. Mange av bildene har et seksualisert innhold.

Bare 18.oktober 2010, altså 14 dager etter at jenta druknet, sendte kvinnen 27 bilder til ekskjæresten i London.

– Hvorfor tar aktiviteten i å sende bilder seg opp etter dødsfallet?, spør aktor.

– Han klagde over at jeg ikke var like sprudlende. Jeg gråt ikke mye overfor familien min. Det var vanskelig å vise vonde følelser. Dette var den eneste måten jeg klarte å reagere på. Det var også alkohol i bildet. Og i tillegg spurte han om bilder, sier hun.

– Om jeg skulle dusje sa han, ta bilder og send dem til meg, sier hun.

– Var tanken din med å sende dette å komme han i møte på klagene på at du ikke var like sprudlende som før?, spør hennes forsvarer Geir Hovland.

– Ja, vi har også hatt cybersex før. Jeg gjorde alt for å tilfredsstille han både før og etter at hun døde.

Også på dette har ekskjæresten en helt annen versjon, og ber om om ordet i retten. Han sier blant annet at han aldri har klaget på at hun ikke var sprudlende.

– Og når det gjelder økningen i bildemengden så ser jeg det som en måte for henne å få min oppmerksomhet på. Det er mulig at jeg ved enkelte anledninger har spurt om å få bilder, men det var ikke noe jeg insisterte på, sier 35-åringen.

NRK følger saken i Oslo tingrett mandag. Saken oppdateres.