Vektere siktet i ranssak

- Forklaringene er motstridende, sier politiet.

Pengetransportran Rykkin
Foto: Helge Carlsen / NRK

Det har blitt spekulert i om ranerne som ranet en pengetransport ved Rykkin nærsenter i natt kjente til vekternes rutiner. Nå er to vektere siktet i saken.

- Motstridende forklaringer

- Etterforskningen har pågått på Kriminalavdelingen ved Asker og Bærum politidistrikt i hele dag og det er avhørene av de to vekterene som har ledet fram til siktelsen. Disse forklaringene er til dels motstridende på svært sentrale punkter når det gjelder hendelsesforløpet, heter det i en pressemelding fra politiet.

Vekterne, som er ansatt i vaktselskapet Vaktservice AS, er siktet for medvirkning til grovt tyveri. Det var ved 01.25-tiden natt til tirsdag at de samme vekterene varslet politiets nødsentral om at de var ranet.

- Kan ha fått med seg ti millioner

Se video: Truet vektere og ranet pengetransport for millioner

- Ranet startet på Bekkestua ved nitiden i går kveld. Ranerne ble med verditransporten på den runden de skulle gjennomføre, og gjennomførte, sa sjef for kriminalavdelingen ved Asker og Bærum politidistrikt, Einar Aas til NRK Østlandssendingen tidligere i dag.

En bevæpnet raner truet seg med i vekterbilen ved 21-tiden i går kveld, og en eller flere ranere fulgte etter i en mørk bil bak. De var i løpet av ranet innom et titalls steder hvor vekterne hentet ut verdier. I tillegg ble vekterne truet med våpen til å kjøre et titalls steder for å hente penger.

Ranerne kan ha fått med seg så mye som ti milioner kroner.

Les mer: Kjente muligens vekternes rutiner

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.