NRK Meny
Normal

Vannverksauksjon dro inn 8 mill.

Vannverksauksjonen på Romerike tirsdag kveld hentet inn 8 millioner kroner. Samtlige 354 objekter ble solgt.

Vannverkauksjon

Mange var på visningen forrige uken for å se på varene til auksjonen på Nedre Romerike Vannverk.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Salget av overskuddsmatriell fra Nedre Romerike vannverk og renseanlegget RA2 ga mer penger i kassa enn selskapene hadde regnet med.

Da auksjonen av biler, båter landbruksutsyr og annet overflødig utstyr var over en stund etter klokken 22 i går, lå det an til en salgssum på over 8 millioner kroner.

Dette er rådgiver Dag Jørgensen, som er rådgiver for NRV og RA2, svært godt fornøyd med.

Mer enn forventet

- Vi hadde en målsetning på 6 millioner kroner. Selv om det skal beregnes en del moms av dette, så er 8 millioner kroner en veldig god pris i forhold til forventingene våre, sier Jørgensen til NRK Østlandssendingen.

- Hvordan vil dette komme innbyggerne til gode?

- Det vi skal sørge for, er å selge unna det vi ikke trenger, så skal et overskudd gå til våre eiere som er kommunene. Vi har tiltro til at de skal fordele pengene tilbake til abonnentene, sier Jørgensen.

Fortsatte på overtid

Auksjonen fortsatte etter at den skulle ha vært slutt klokken 22.

- Det har vært svært hektisk de siste timene. På en av bilene, en Range Rover fra 1990, er det kommet inn 30 bud etter at den opprinnelige fristen gikk ut klokka 22, sa bedriftsrådgiver Dag Jørgensen i Addenda Consult til NTB på overtid tirsdag kveld.

Det var Addenda Consult som gjennomførte auksjonen.

Grunnen til at auksjonen ikke ble stanset klokken 22 som planlagt var reglene for auksjon på nettet.

475.000 kroner for Land Cruiseren

Auksjoner på nettet gjør det ofte mulig å legge inn bud inntil fem minutter etter budfristen utløper, for å hindre at noen kupper en gjenstand ved å by ett sekund før fristen løper ut.

Alle gjenstandene som ble solgt, var resultat av handlerundene til den tidligere sjefen ved vannverket. Han er sammen med sin sønn og andre under etterforskning for underslag og bedrageri overfor sin tidligere arbeidsgiver.

Den dyreste gjenstanden som ble solgt var en Toyota Land Cruiser fra 2003, som bare hadde gått 33 kilometer. Den gikk for 475.000 kroner. Også en nedstøvet snurredass ble solgt, for 14.000 kroner.