NRK Meny
Normal

Underholdende, men uten snert

"The A-Team" er en stor og bråkete film, med svære eksplosjoner og halvbarske replikker, mener vår anmelder.

I 1983 ble den amerikanske TV-serien "The A-Team" laget. Den handler om fire vietnamveteraner som havner på kant med loven, og som reiser rundt i verden og hjelper folk i nød.

Serien var en slags godlynt actionkomedie med bløte vitser og massevis av vill bilkjøring. Aller mest minneverdig er muskelmannen Mr. T sin rolle som B.A. Baracus, med sine mange gullsmykker og karakteristiske hanekam.

Fredag kommer filmen som er basert på TV-serien til norske kinosaler.

Nostalgi

Det er i det hele tatt mange av disse blockbusterfilmene som er basert på ett eller annet, enten det er TV-serier, tegneserier, dataspill eller gamle filmer.

Dette sier noe om at folk setter pris på å dra kjensel på ting, selv om de kanskje ikke likte denne tingen spesielt godt i utgangspunktet.

Hjernedød action

Dette er først og fremst et påskudd for å lage en hjernedød og tåpelig popcornfilm med halsbrekkende action.

"The A-Team" er en stor og bråkete film, med svære eksplosjoner og halvbarske replikker. Plottet er syltynt, rollefigurene er blasse og klippingen er så rask at det er vanskelig å se hvem som slåss med hvem.

Det er litt som Mission Impossible, bare med dummere setninger og høyere lyd.

Det er ganske underholdende den første timen. Men det totale fraværet av logikk blir etter hvert irriterende, og det melder seg en metthet.