NRK Meny
Normal

Tror Mirjam er i Paris

Politiet har mandag morgen ennå ikke funnet Mirjam Holm (22) fra Årnes som er avhengig av medisinering. - Det kan stå om livet.

I helgen etterlyste politiet tips om 22 år gamle Mirjam Holm som er avhengig av livsviktig medisin.

Politiet mener tiden er i ferd med å renne ut for 22-åringen.

Holm forsvant fra sin bolig sist onsdag, men medisinen hun trenger ligger igjen på rommet hennes, forteller politiet til NRK.

Mirjam Holm

Savnet: Mirjam Holm

Foto: Politiet

- Kjøpte billett til Paris

- Vi ser det som overveiende sannsynlig at hun var med flyet til Paris samme dag som hun forsvant, sier lensmannen i Nes Bernt Ingar Jahren.

- Hun har kjøpt en billett i en skranke på Gardermoen og betalt kontant. Vi har snakket med den som solgte billetten, og vi er ganske sikre på at det er hun som har reist, sier Jahren.

Han mener at dette vil få konsekvenser for arbeidet med å finne Mirjam.

- Det blir vanskeligere å lete. Vi gjør det vi kan, men det er et mye større område. Og det kan være vanskelig å finne henne om hun ikke ønsker å bli funnet, sier Jahren.

Sporene etter Mirjam stopper på Gardermoen. Kripos vil bli koblet inn, og hun vil bli etterlyst gjennom Interpol.

Avhengig av medisin

Kvinnen er avhengig av medisinering, og forsvinningen kan derfor ende ille om hun ikke snart blir funnet.

Etter en transplantasjon trenger hun vanskelig tilgjengelig levermedisin, noe medisinsk personell har bekreftet at er vanskelig å få tak til politiførstebetjent Espen Sandvold ved Nes lensmannskontor.

- Kvinnen er kritisk syk og må ha medisin. Vi har fått opplysninger om at hun ikke har tatt disse medisinene på flere dager. Dette haster. Vi er redde for at livet kan gå tapt, sier Espen Sandvold til NRK.

Avskrudd mobil

Politiet trodde søndag kveld at kvinnen fremdeles var på Østlandet, selv om dette var usikkert.

- Hun har tidligere vært en del i Gjøvik og i Totenområdet. Ellers har hun tidligere ytret et ønske om å reise til Danmark og skal ha relasjoner til Island, sa politiførstebetjent Sandvold.

Kvinnens mobil har vært avskrudd helt siden den ble brukt siste gang i Årnes 1.januar klokken 00.37.

Tips politiet

22-åringen ble sist observert ved Nordea Bank på Jessheim den 3. januar klokken 11.39, hvor hun tok ut 11.000 kroner. Etter det står politiet fortsatt totalt uten spor.

Kvinnen er rundt 165 centimeter høy, har blå øyne og mellomblondt hår.

Da hun forsvant var hun iført sort, lang kåpe, mørk blå dongeribukse, hvit strikkelue og hvit veske.

Politiet ber alle som har opplysninger om den savnede om å kontakte Romerike politidistrikt på Lillestrøm på telefon 64 84 20 00.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.