NRK Meny
Normal

Tre nye pågrepet i korrupsjonssak

Politiet har pågrepet ytterligere tre menn i korrupsjonssaken som er avdekket i Bærum kommune.

Siktede i korrupsjonssaken i Bærum
Foto: Harald Inderhaug

Det bekrefter politiførstebetjent Ole Johan Brett i Søndre Buskerud politidistrikt.

En mann i 40-årene fra Lier er pågrepet og siktet for korrupsjon mot Bærum kommune. Mannen ble pågrepet i dag morges, sammen med to andre personer hjemmehørende i Oslo og Asker.

En av dem har delvis erkjent at han har bestukket den siktede som er ansatt i Bærum kommune. Alle de tre skal drive egne malefirmaer.

Fakturert for jobber de ikke har gjort

Etterforskningsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt, Ole Johan Brett, sier de tre skal ha fakturert Bærum kommune for jobber de ikke har gjort.

- Siktelsene mot de tre er ulike, men essensen i det de har gjort er at de har utøvd korrupsjon mot Bærum kommune, sier Brett til NRK.

- Det er brukt såkalte luftfakturaer, det vil si at det ikke er utført jobber i det hele tatt. Det er også blitt utført jobber som er overfakturert, og hovedmannen i Bærum kommune har fått ytelser for å ha gitt disse firmaene oppdrag, sier Brett.

Ga oppdrag til familiemedlemmer

Den 42 år gamle antatte hovedmannen i korrupsjonssaken i Bærum kommune ble forrige uke varetektsfengslet i to nye uker med brev- og besøkskontroll.

De to brødrene og nevøen til den kommuneansatte ble løslatt etter at politiet var ferdig med sine avhør. De har i stor grad erkjent de faktiske forholdene.

42-åringen som var ansatt i eiendomsavdelingen i Bærum kommune skal ha gitt vedlikeholdsoppdrag til sine to brødre og nevøen. Til gjengjeld skal han ha mottatt betydelige pengebeløp.

Bærum kommune besluttet i desember å suspendere 42-åringen for en periode på inntil tre måneder.