NRK Meny
Normal

Togene snart i normal trafikk igjen

Det er nå kun mindre forsinkelser i togtrafikken, etter at det var store problemer på grunn av en feil på kommunikasjonsnettet tidligere i morges.

Togforsinkelser

NETTRØBBEL: Torsdag morgen falt GSM-R-nettet til NSB ut av drift. Nettet er et lukket mobiltelefoni-nett som brukes som nødsamband for toglederne. Alle togførere har en slik mobil i lokomotivet.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

NSB melder at 87 av 95 tog nå er i rute, og at trafikken er tilnærmet normal igjen etter at det var store forsinkelser torsdag morgen.

Årsaken til forsinkelsene var at kommunikasjonsnettet mellom togleder og togene var ute av drift fra klokken 04.

Hele togtrafikken på Østlandet var lammet i halvannen time tidlig torsdag morgen på grunn av feilen på kommunikasjonslinja.

Anbefalte alternativ transport

– Det er fint om de som har mulighet kan vurdere andre måter å reise på, for eksempel begynne litt senere på jobb, eller kjøre sammen med naboen. Alternativt kan man vurdere trikk, buss eller T-bane i dag, sa pressevakt i NSB, Gina Scholz da forsinkelsene var som størst.

Togtrøbbelet var så omfattende at NSB ikke fikk satt inn taxi og busser for alle strekningene.

– Det er en utfordring når det er så mange tog på så mange strekninger å få nok alternativ transport til alle de reisende, sa Scholz.

Togtrafikken er nå ventet å gå som normalt innen kort tid.