NRK Meny
Normal

To ran med skytevåpen i leiligheter på Grünerløkka

Ingen er tatt etter det brutale hjemmeranet natt til 17. mai. To uker tidligere gikk ranere inn i en annen leilighet like ved.

Ran Karlstadgata i Oslo

To personer ble lettere skadd under ranet i Karlstadgata.

Foto: Privat

Ranet 17. mai skjedde da tre kvinner og to menn i 20 årene hadde fest i en leilighet i Karlstadgata.

– De ble utsatt for et brutalt hjemmeran. Tre gjerningsmenn tok seg inn i leiligheten og truet dem til å gi fra seg mobiltelefon, penger og bankort. To av personene ble utsatt for vold, sier Tor Erik Hoøen, leder for ransgruppa i Oslo.

Det er uklart hvordan ransmennene kom seg inn i bygården, men politiet håper at etterforskingen vil komme til bunns i dette.

Politiet ble varslet om ranet av naboer som hørte at det var bråk fra leiligheten.

De fem som var i leiligheten ble kjørt til legevakten etter ranet, men de er nå utskrevet og kan forklare seg nærmere til politiet.

Brutalt hjemmeran like ved i april

I slutten av april ble et ektepar i 80-årene brutalt ranet i leiligheten sin i Sofienberggata. Willy og Jorun Lillelien har bodd i leiligheten siden 1986. Klokka var 19.20 en søndag kveld da det ringte på døra.

– Utenfor døra sto det to karer. De røsket opp døra og dyttet meg gjennom gangen og ned på sofaen, sa Willy Lillelien den gangen.

Politiet kan foreløpig ikke si om det er en sammenheng mellom de to hjemmeranene som har skjedd med få ukers mellomrom på hver sin side av Sofienbergparken.

– Det er for tidlig i etterforskingen, men vi kan ikke utelukke det.

Laster kart, vennligst vent...