NRK Meny
Normal

To personer pågrepet for Oslo-drap

Politiet har pågrepet og siktet to personer for forsettlig drap etter at en 23 år gammel mann ble funnet drept på Høybråten i Oslo forrige lørdag.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby opplyser at en 20-åring og en 24-åring er siktet for drapet på Muhammad Bilal Aslam.

Foto: Erik Engen / NRK

Politiet i Oslo åpnet drapsetterforskning etter at 23 år gamle Muhammad Bilal Aslam ble funnet død i skogkanten i nærheten av Høybråten kirke om morgenen lørdag 13. mars. Han ble funnet av tilfeldig forbipasserende.

Innkalte til pressemøte søndag

Aslam var norsk statsborger med pakistansk opprinnelse, og var kjent av politiet fra tidligere - for mindre kriminelle forhold. Han skal ikke ha vært involvert i gjengkriminalitet. Det har blitt antatt at Aslam døde av massiv grov vold.

I går opplyste politiet at etterforskningen pågikk for fullt, og klokken 17.30 søndag ble det innkalt til pressekonferanse i forbindelse med etterforskningen.

– Vi har gjort interessante tekniske funn og er optimister, fortalte politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby om etterforskningen lørdag, én uke etter at Aslam ble funnet drept.

Tatt etter tips og etterforskning

På pressekonferansen kunne politiet opplyse at de hadde fått inn mange tips i løpet av gårsdagen, blant annet i forbindelse med at de lette etter eierne av en søppelkonteiner i plast. Politiet tror den drepte 23-åringen ble fraktet i konteineren.

De to personene som er pågrepet er 20 og 24 år gamle. De er begge siktet for forsettlig drap, opplyser politiadvokat Kraby søndag.

Pågripelsene kommer som en kombinasjon fra flere tips fra publikum og det bildet politiet i går hadde av saken, opplyser Kraby.

Politiet vil ikke gå videre inn på hva de to som er pågrepet har sagt i avhør, men forteller at de er sikre på at de har pågrepet riktige personer.

20-åringen ble tatt av politiet klokken 18 lørdag. Han var da på Rygge flyplass, og skulle reise ut av landet. 24-åringen ble tatt i Oslo.

Det utelukkes likevel ikke flere pågripelser i saken, får NRK opplyst.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.