NRK Meny
Bildekombinasjon: Knivdrap på Manglerud og på Grønland i Oslo
Foto: TIPS/NTB SCANPIX

To knivdrap i Oslo des. 2015

Oppsummert

To personer ble drept med kniv i Oslo onsdag 9.desember 2015. En kvinne ble drept på Manglerud, og en mann ble knivstukket på Grønland og døde senere på sykehus. En 55 år gammel mann er pågrepet i saken.

 • Erkjenner ikke straffskyld

  En mann i 50-årene som er tiltalt for et dobbeltdrap i Oslo i desember 2015 erkjenner ikke straffskyld. Det kom fram da rettssaken startet i Oslo tingrett i dag. I tiltalen står det at drapene ble utført i psykotisk tilstand.

 • Varetektsfengslet i fire uker

  Den 55 år gamle mannen som er siktet for å ha drept en mann og en kvinne med kniv i Oslo onsdag, er varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og
  medieforbud. Mannen ble torsdag overført til den regionale
  sikkerhetsavdelingen på Dikemark i Asker, hvor han også vil bli sittende i varetekt.

 • Drepte ekskjæresten

  55-åringen som er siktet for å ha knivdrept to personer på onsdag, hadde tidligere vært i et forhold med den avdøde kvinnen. De skal den senere tid ha gjenopptatt noe kontakt, opplyser politiet i en pressemelding. Mannen som ble drept på Grønland, var bekjent av siktede.

 • Fikk penger fra Nav

  Mannen som er siktet for å ha knivdrept to personer i Oslo onsdag har fått penger fra NAV og hatt flere jobber. Han hadde ikke lovlig opphold i Norge, og har siden 1980-tallet kjempet for å bli værende i landet.

 • Vil skjerpe knivreglene

  Etter 4 alvorlige knivhendelser i Oslo siste døgn er det nødvendig med en ny tiltaksplan mot bruk av kniv, mener stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap). Han mener et av tiltakene bør være strengere håndheving av forbudet mot å bære kniv på offentlig sted.