Normal

Titusener i fakkeltog for fred

En enorm folkemengde møtte opp for å delta i fakkeltoget for fred ved Youngstorget . Plassen var smekkfull og denne markeringen gikk rolig for seg.

Markering for fred på Youngstorget
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Arrangørene mener det var flere titalls tusen deltakere i fakkeltoget som gikk fra Youngstorget til Rådhusplassen.

Bare en snau time etter voldsomme opptøyer i forbindelse med en israelskvennlig demonstrasjon utenfor Stortinget, sto tusenvis av folk samlet på torget i Oslo sentrum uten tegn til bråk.

Youngstorget var tettpakket av folk, og flertallet hadde tent fakler for fred i Midt-Østen. Mennesker hadde også stimlet sammen i sidegatene for å få med seg denne markeringen.

Stang og Lae ut mot demonstranter

Trakk seg fra fakkeltoget

Eldre mann slått ned

Rolig markering

Få av de frammøtte hadde med seg flagg eller bannere.

LO-leder Roar Flåthen og Oslo-biskop Ole Christian Kvarme var blant de som holdt appell på Youngstorget.

En bred allianse av alle de store humanitære organisasjonene, Idretts-Norge, kirkesamfunn, fagbevegelse og organisasjoner deltok i fakkeltoget til støtte for krigens ofre i Midtøsten.

Også i Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger hadde et tusentalls mennesker møtt opp for å delta i markeringen.

Disse organisasjonene deltar:

Organisasjonene som støtter og samarbeider om fakkeltogene er Røde Kors, Amnesty International Norge, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen, Redd Barna, CARE, Norges Idrettsforbund, Norges Fotballforbund, LO, Akademikerne, Unio, Utdanningsforbundet, YS, Norges Kristne Råd, Kirkens Bymisjon, Den norske Helsingforskomite, Stiftelsen Menneskerettighetshuset.