Tilbake på drapsstedet

I går var den 20 år gamle mannen som i oktober fant sine tre søstre drept, tilbake i eneboligen på Kalbakken.

Trippeldrap Kalbakken
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Vi har gjennomført en rekonstruksjon med et sentralt vitne i familien, sier politiadvokat Cecilie Gulnes ved Oslo Politidistrikt til VG.

 

Den 20 år gamle broren viste til politibetjenten hva som skjedde utenfor huset i Karl Flods vei, der de tre søstrene hans ble drept. Han forklarte også hvordan han klatret opp stigen til høyre, og inn det lille vinduet.

I går var 20-åringen for første gang tilbake i boligen, og forklarte politiet hva han så den kvelden i oktober, da de tre søstrene hans ble drept.

Følte at noe var galt

Den 20 år gamle broren er ifølge VG politiets viktigste vitne i saken.

20-åringen skal ha kommet hjem til huset i Karl Flodsvei ved 22-tiden 1. oktober. Allerede da han stod på trammen til huset, skal han ha følt på seg at noe var galt.

Døren var låst. Han skal ha gått bort til kjellervinduet og der skal han ha sett beina til søsteren sin på gulvet.

Vanskelig å fortelle

Rekonstruksjonen av drapet i Karl Flods vei på Kalbakken, ble gjennomført av Oslo-politiet tidlig i går. Også den drapssiktede 30-åringens advokater, politibetjenter, en politiadvokat og krimteknikere tilstede.

- Det var tydelig vanskelig for den unge gutten å gjenfortelle det han hadde opplevd, sier advokat Abid Q. Raja, som er medforsvarer for den drapssiktede 30-åringen.

Vil ha igjen huset

Familien Khan reiste til Pakistan for å begrave søstrene noen dager etter drapene. Frem til nå har politiet nektet familien å flytte tilbake til huset på Kalbakken.

- Familien har hatt et sterkt ønske om å få huset tilbake. Nå som rekonstruksjonen er gjennomført håper de at det vil gå i orden, sier advokat Abid Q. Raja, som forsvarer 30-åringen og bistår familien.

Siktede skal tilbake

Den drapssiktede 30-åringen har vært i flere avhør med politiet, men sier at han ikke husker noe fra kvelden. Mannen har blitt undersøkt av sakkyndige, som skal vurdere om han tilregnelig.

- Vi ønsker å avhøre også den siktede i huset. Han hevder at han ikke husker noe, men ved å være på stedet kan det føre til at noe plutselig kommer tilbake, sier Gulnes til VG.