NRK Meny
Normal

Sjef for Lovisenberg går på grunn av dragkamp med styret

Toppsjefen på Lovisenberg Dikonale Sykehus, Torger Ødegaard, går på dagen på grunn av uenighet med styret.

Byråd for finans, Torger Ødegaard

Torger Ødegaard går på dagen, som administrerende direktør for Lovisenberg Diakonale Sykehus. Uenighet med styret er årsaken.

Foto: Stig Jaarvik / NRK

Den tidligere byråden i Oslo for Høyre har bare vært administrerende direktør ved Lovisenberg Diakonale Sykehus (LDS) i noen måneder. Nå trekker han seg og skriver i pressemelding i dag:

«Grunnet ulik oppfatning med styret i sentrale spørsmål knyttet til utvikling og fremtidig strategi for LDS har jeg funnet det riktig å stille min plass til disposisjon».

Utover dette vil ikke Ødegaard kommentere saken til NRK i dag.

Respekterer avgjørelsen

Styreleder ved LDS, Sveinung Lunde, er også ordknapp om avgjørelsen. Han skriver i en pressemelding.

«Vi beklager beslutningen til Ødegard, men respekterer den. I den situasjonen, som er oppstått har, Lars Erik Flatø, sagt seg villig til å komme tilbake til LDS som administrerende direktør. Han har ledet sykehuset før, og vi ser frem til å ha ham i førersetet i en tid hvor sykehuset står overfor spennende muligheter og utfordringer».

Flatø tiltrer i stillingen onsdag 5. november.

Bymisjonen uten sjef

Når Flatø nå går tilbake til sin stilling ved sykehuset blir hans nåværende jobb, som generalsekretær ved Kirkens Bymisjon, ledig.

Styreleder Åge Petter Christiansen i Kirkens Bymisjon sier til NTB, at han er skuffet over å miste en god generalsekretær etter så kort tid.

Lars Erik Flatø, ny generalsekretær for Kirkens bymisjon

Lars Erik Flatø

Foto: NTB scanpix

Styret setter i gang prosessen med å ansette en ny generalsekretær. Johannes Heggland er konstituert i stillingen inntil videre.