NRK Meny
Normal

Svindelkravene vokser

Jakten på Frank Muruds verdier er over. Politiet har funnet verdier for 101 millioner kroner. Samtidig er erstatningskravet utvidet.

Frank Muruds enebolig i Holmekollen
Foto: NRK

Tilsammen er det krav i konkursboet til den tidligere eiendomssjefen i Undervisningbygg, Frank Muruds, på 117,6 millioner kroner.

Det er etter at hans tidligere arbeidsgiver Neas AS har doblet kravet til drøyt 9 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Annulerte Tjuvholmen-kjøp

I hele høst har politiet lett etter verdier. I tillegg til det som allerede har vært kjent, blandt annet huset i Holmenkollen og hytte på Geilo og Hvaler, har politiet funnet ut at Murud hadde innbetalt forskudd på to leiligheter som skal bygges på Tjuvholmen.

Dette kjøpet er nå annulert. Både huset og hyttene skal selges i løpet av våren.

Den tidligere eiendomssjefen i Undervisningsbygg, som er siktet for grov utroskap, dokumentforfalskning og korrupsjon, ble begjært personlig konkurs av Oslo kommune, i håp om at et konkursbo kunne skaffe tilbake pengene som kommunen har tapt.

Rettssak til våren

Oslo kommune har tidligere gått til anmeldelse av den avsatte eiendomssjefen og reist krav om tilbakebetaling av verdiene som er svindlet fra kommunen.

Undervisningsbygg har i samarbeid med Kommuneadvokaten, Kemnerkontoret og politiet kartlagt vedkommendes eiendeler. Siden pågripelsen i september er det tatt beslag i bolig, hytter, tomter, en leilighet, forretningsbygg, aksjer, bankkonti og andre eiendeler.

Det er forventet at straffesaken mot den tidligere eiendomssjefen kommer opp i løpet av våren.

Gode investeringer

Kapital hevdet tidligere i år at Frank Murud hadde gjort så gode investeringer at han kunne komme ut i pluss etter at han hadde betalt tilbake pengene han har svindlet fra kommunen.

Millionene den tidligere eiendomssjefen Frank Murud tappet fra kommunekassen, er i stor grad brukt på luksuseiendommer som har steget betydelig i verdi.

Selger Murud sine resterende eiendommer for det høyeste prisanslaget, har han ifølge Kapitals beregninger verdier for hele 125 millioner kroner.

Det betyr en "svindelnetto" på fem millioner fratrukket hans private gjeld på ni millioner pluss de forventede kravene fra Oslo kommune og Neas på tilsammen 104 millioner, men dette stemmer altså ikke med politiets beregninger.