NRK Meny
Normal

Stormen hindrer norsk flytrafikk

Det kan bli forsinkelser i flytrafikken utenfor kvelden på grunn av stormen St. Jude.

Oslo Lufthavn mandag morgen

Avgangshallen på Oslo Lufthavn mandag morgen klokka 09.00.

Foto: Webkamera

Lasse Sandaker-Nielsen

Lasse Sandaker-Nielsen, Norwegian.

Foto: Jim Anderson / Norwegian
Hedda Fannemel Espeli

Hedda Fannemel Espeli på toget fra Haag til Amsterdam mandag formiddag.

Foto: Hedda Fannemel Espeli

Kraftig uvær i Storbritannia har skapt problemer for flytrafikken i dag. Flere flyavganger har blitt innstilt - blant dem to morgenfly fra Oslo til London og et formiddagsfly mellom London og Bergen. Alle flyselskaper som flyr til Heathrow fikk beskjed om å redusere trafikken sin med 20 prosent i formiddag.

I kveld kommer stormen innover Danmark og sør-Sverige.

– Vi må regne med noe forsinkelser, men foreløpig er ingen av våre flygninger innstilt, sier Tormod Sandstø i SAS.

Ifølge Avinor er to av British Airways flyvninger til London innstilt mandag ettermiddag og kveld. Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute:

Tidlig mandag ettermiddag er det innstillinger mellom flyplasser i Amsterdam og London, og flyplasser som København, Munchen, Paris, Barcelona, Düsseldorf, Luxemurg, Cambridge, Nantes, Bern og Zürich. Det kan oppstå følgeproblemer av dette utover dagen.

Norwegian heldigere

Norwegian har foreløpig ingen kanselleringer, og har vært heldigere enn SAS fordi flyselskapet flyr til London-flyplassen Gatwick, og ikke Heathrow slik SAS gjør.

– Men vi er forberedt på såkalte slot-begrensinger. Det betyr at man trenger for eksempel på grunn av vind lenger tid mellom hvert fly som lander og tar av, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian.

Sitter fast i Amsterdam

Det nederlandske flyselskapet KLM kansellerte flyet som skulle gått kl 10.20.

Hedda Fannemel Espeli skulle tatt dette. Hun fikk beskjed om mulig kansellering sent i går kveld, og på nettet var det umulig å booke om de neste tre dagene.

– De hadde sikkert låst systemet på grunn av situasjonen. Da vi la oss i går var vi i villrede. Vi ringte kundeservice i morges. Og nå skal en av oss fly via Munchen 17.15, mens den andre ikke er i Oslo før 22.25, sier Hedda Fannemel Espeli.