NRK Meny
Normal

Passproblemer i hele landet

Tirsdag var det store problemer ved mange av landets passkontorer. Politiet klarte ikke å hjelpe folk med nye pass grunnet en oppdatering.

Kø på passkontoret på Grønland

Det ble fort kø på passkontoret på Grønland da systemet var nede i nesten to timer.

Foto: Daniel Bjur / NRK

Like etter klokken ni kunne Asker og Bærum politidistrikt melde på Facebook at det var problemer med passtjenesten ved distriktskontoret deres.

«Det er for øyeblikket problemer med å få utstedt pass på grunn av dataproblemer. Kommer tilbake med beskjed så fort alt fungerer som d skal» skriver de på facebooksiden sin.

– Det fungerte tidligere i dag, men så har det bare stoppet opp, forteller Torill Frogner som er kommunikasjonsrådgiver for Asker og Bærum politidistrikt.

De hadde folk på politikontorene, men kunne ikke bistå med hjelp. Det samme problemet var både hos Romerike og Oslo politidistrikt.

Problemer med oppdatering

Pass

Store passproblemer i hele landet.

Foto: Rainer Prang / NRK

Kommunikasjonsdirektør for politiets data-og materielltjeneste, Espen Strai, kan fortelle at de har funnet problemet og at det nå skal være løst.

Systemet har vært nede i nesten to timer.

– Vi har gjort en oppdatering i løpet av kvelden som har slått negativt ut på systemet, forteller han.

Det har vært bildeopplastning som har laget problemene for de som ønsket pass.

– Dette har nok blitt merket på politidistriktene, men nå satser jeg på at resten av dagen vil gå som normalt, forteller han.