NRK Meny
Normal

Storberget: – Bislett-drapet er urovekkende

Samtidig sier justisministeren at folk ikke må få panikk.

Knut Storberget om Bislett-drapet

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier det tilsynelatende umotiverte dapet på Bislett gir grunn til bekymring.

Foto: NRK/Scanpix

Kort, lys og blomster er lagt ned ved Bislett

Venner av avdøde har lagt ned blomster og tent lys ved Bislett.

Foto: Kristin Granbo / NRK

– Jeg synes det er urovekkende at det skjer tilsynelatende uten motiv, på åpen gate og med et skarpladd våpen, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til NRK.

Etter at en 35 år gammel mann ble skutt i hodet og drept på Bislett i Oslo natt til lørdag, mener Storberget at kriminalitetsstatistikken er urovekkende.

Samtidig advarer han folk mot å få panikk.

– I fjor hadde vi det laveste antall drapssaker i Norge på over 20 år. I Oslo var det fire saker, som er det laveste på 10 år, sier han.

Vet du noe om denne saken? Tips oss på e-post: nett.ostland@nrk.no eller MMS: 1987 med kodeord «tips».

Grunn til bekymring

– Ofte er krangel oppgitt som motiv. Dette virker som det er helt umotivert og det gir grunn til bekymring, sier Storberget.

Statisistisk sett er kniv det vanligste drapsvåpenet, og i Norge blir de fleste drap begått av norske menn.

Storberget vil ikke spekulere i om det blir mer vanlig å gå bevæpnet ut på byen i helgene, og sier politiet jobber med å få våpen bort fra gatene.

– Vi har også strammet inn lovverket, og jeg håper den insatsen vil bære frukter. Jeg tror også det er noe avårsaken til at Oslo og hele landet hadde det laveste antall drapssaker i fjor.

Bislett

Politiet har foretatt mellom 30 og 40 avhør siden hendelsen natt til lørdag. Mange personer var i området da drapet skjedde.

Foto: Ole Tommy Pedersen / Scanpix

Blind vold skjer ofte i rus

Storberget sier de fleste volds- og drapssaker i Norge skjer i alkoholrus, og vil intensivere arbeidet med å få ned totalforbuket av alkohol i de store byene.

– Vi må markere tydelig opp mot ruspolitikken, bidra til at politiet fortsetter med sine våpenkontroller og at de nye reglene om våpenbesittelse hånheves strengt.