NRK Meny
Normal

Stor vannlekkasje i flere butikker i Oslo

For andre gang i sommer har butikkene i Stortingsgata 30 fått ødelagt store verdier på grunn av vannlekkasje.

Eksteriørt av bygget og diverse bilder innenfra. Vannskader, vann på gulv, mann som suger opp vannet med en maskin. Intervju.

Tre etasjer og over 2000 kvadratmeter fikk skader etter ny vannlekkasje i Stortingsgata.

Over 2000 kvadratmeter fordelt på tre etasjer fikk skader da det fosset ut varmtvann fra et sprukket rør i natt.

– Det er mye vann. Vi ble møtt av vann som rant ut fra tredje etasje og ned på gata. Det er søkk vått, sa Ketil Tærum i Oslo brann- og redning, i dag tidlig.

Store verdier har gått tapt etter vannlekkasjen. En av forretningene selger flygler som koster rundt halvannen million kroner. Mange av disse har fått skader.

Guro Skålvik

OVERRASKET: Guro Skaalvik, finance manager i Vitra Scandinavia AS trodde det var tull da hun våknet opp til nyheten om vannlekkasje for andre gang i sommer.

Foto: Katarina Theis-Haugan / NRK

Også tidligere i sommer var det en stor vannlekkasje i samme bygg. Guro Skaalvik i møbelbutikken Vitra, som holder til i bygningen, trodde ikke sine egne ører da hun ble vekket med nyheten i dag tidlig.

– Vi trodde rett og slett det var en spøk. At det kan skje en gang til, med enda mer skader, er helt uvirkelig. Det er fryktelig trist.

Hun forteller at vannlekkasjene har ført til store tap.

– Butikken skulle jo ha salg etter forrige lekkasje, men det må jo revurderes. Det blir opp til forsikringsselskapet hva vi gjør, mest trolig må vi strippe hele butikken og kutte ut salget, sier Skaalvik.

Brannvesenet meldte at det stod vann åtte cm opp fra gulvet, og både Oslo, og Asker og Bærum brannvesen var på stedet for å bidra med rydding og oppsuging av vannet.

Vannlekkasje i Stortingsgata

Asker og Bærum brannvesen bidro Oslo i arbeidet med å rydde opp etter vannlekkasjen.

Foto: Erik Engen / NRK