NRK Meny
Normal

Politiet stengte utested etter påstått vold fra dørvakter

Politiet stengte i natt et utested midt i Oslo sentrum, etter at en mann fortalte at han hadde bllitt banket opp av dørvaktene.

Politiet fikk melding om voldsepisoden klokken 1.30 natt til søndag.

En mann i 20-årene hevdet at han hadde blitt slått av dørvaktene, og politiet rykket til stedet med to biler.

– Vi foretok en rekke avhør, både av dørvaktene og eieren av stedet. Deretter bestemte vi oss for å stenge stedet, sier operasjonsleder Sven Martin Ege til NRK.

Ingen er foreløpig pågrepet

Mannen i 20-årene bar tydelig preg av å ha blitt utsatt for vold. Han ble sjekket av helsepersonell, men hadde ikke alvorlige skader, skriver VG.

– Han gråt og følte seg svimmel og kvalm, sier Ege.

Politiet har ikke pågrepet noen i saken, og de har heller ingen mistenkte.

– Fester dere lit til mannens forklaring?

– Det er helt tydelig at han har blitt utsatt for vold. Hva som har skjedd vet vi ikke sikkert ennå. Nå etterforsker vi saken, og skal ta flere avhør, sier Ege.

Helhetsvurdering

Det var ifølge politiet en helhetsvurdering, etter avhør av både fornærmede og dørvaktene, som gjorde at i samråd med politijurister landet på å stenge stedet.

– Vi ønsker ikke ordensforstyrrelser og legemsbeskadigelser. Det var en del av dette i Oslo i natt. For å forhindre flere slike episoder gjorde vi denne beslutningen, sier operasjonslederen.

Dørvaktene ved stedet er innleid fra et dørvakt-selskap, og er ikke ansatt ved utestedet.

Stedet har foreløpig fått beskjed om at de kan åpne igjen mandag klokken 16, dersom politiet eller Oslo kommune ikke gjør en ny vurdering. I takt med etterforskningen kan politiet velge å holde stedet stengt i lengre tid.

Ifølge politiet er dette utestedet ikke kjent for å generere unormalt mye bråk.

NRK har ikke lykkes i å komme i kontakt med innehaveren av stedet.