NRK Meny
Normal

Bitt av danse-basillen

Antall søkere til Bårdar danseinstitutt har økt med 25 prosent siden i fjor.

Elever ved Bårdar danseinstitutt

Elver ved Bårdar danseinstitutt.

Foto: Bjørge, Stein J. / Aftenposten

De har sagt nei til mange flinke dansere som ville fått en plass tidligere år.

Grease i Oslo Spektrum

Grease i Oslo Spektrum.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Eier, daglig leder og danseinstruktør ved Bårdar danseinstitutt, Freddy Haugan, tror det høye søkertallet skyldes en økende interesse for musikaler og danse-forestillinger generelt i Norge.

- Før var det noen få teatre som satte opp musikaler, som Cats i 80-årene og Jesus Christ Superstar. Men nå i dag er det musikaler overalt. Når kunstnerne kan faget sitt er det mye enklere for teatrene å sette opp musikaler, sier Haugan.

Også søkertallet ved Norges institutt for scene og studio (NISS) sin scene- og skuespillerlinje og musikk-, dans- og drama-linjen ved Nissen videregående skole har økt siden i fjor.

- Mange unge flinke

Bårdar Akademiets oppsetning av musikalen Hair

Bårdar Akademiets oppsetning av Hair i 2007

Foto: NRK

Maria Schwenke har jobbet som danser, skuespiller og artist i åtte år. Også hun er overbevist om at flere og flere ønsker å satse på en karriere innen musikk, dans og teater.

- Det er mange flinke. Jeg har holdt på i ganske mange år og mange yngre kommer på banen og er veldig gode, så man skal ikke slappe av, sier hun.

- Er det mulig å gjøre en karriere da?

- Ja, absolutt, men man må stå på hele veien. Man får virkelig realisert seg selv og drevet med noe som er like mye hobby som jobb, for man er så heldig at man kan tjene penger på det også, sier Schwenke.