Det er ingenting galt med grillpølsa, men hva med å lage noe litt sprekere?
Ole Martin Alfsen på Gastronomisk Institutt i Oslo har tidligere laget mat for gjester på blant annet Lipp, Palace Grill og Millennium i Oslo.
Vi ba han om å hjelpe oss med å finne èn god rett til grillen. Han valgte sin egen favorittoppskrift som han nesten alltid lager når han selv griller: Grillet sopp bestående av blandt annet av sopp, persillle og sherry.
I ettermiddagssendingen vår på tirsdag var vår reporter Ingvill Edvardsen tilstede ved grillen for å observere og prøvesmake.
Ole Martins grillet sopp med sherry:
200 gr stor sopp ( champignon, aroma eller portabello)
2 ss smør eller god xtra vergine olivenolje
1 hvitløksfedd - finhakket
litt timian
fihakket persille
4 cl tørr sherry
salt + pepper
Slik lager du den:
Soppen renses og legges på grill med høy varme til de er gyldne og gjennomstekt, ca 4 minutter avhengig av sopp og størrelse. Snu de jevnlig så de ikke blir for hardt grillet.
Når soppen er ferdig haes denne i en bolle sammen med urter og smør, rist rundt til smøret smelter, ha i sherry og smak til med salt og pepper. Rør rundt og server.
Bon appètit!