NRK Meny
Normal

Skøytesesongen er i gang

På tross av mildvær åpner nå flere av landets kunstisbaner for publikum.

 Asbjørn Slagtern Fjellvåg

SESONGENS FØRSTE STARTSKUDD: Asbjørn Slagtern Fjellvåg testet tirsdag formiddag den nye kunstisen på Valle Hovin i Oslo.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

– Det er en strålende følelse å være ute på skøytene igjen, sier Asbjørn Slagtern Fjellvåg i Oslostudentenes Idrettsklubb.

Tirsdag formiddag har han hele den nypreppa isen på Valle Hovin for seg selv.

– Isen er litt treig, men med litt vanning seinere så blir det sikkert bra til kvelden.

Tirsdag kveld er det klart for sesongens første LIK-mil på Valle Hovin. Og det fortsetter hver tirsdag hele vintersesongen; 10.000 meter fellesstart, fri påmelding og null kroner i startkontingent. Løpet et populært, og et sted mellom 50 og 100 stiller hver eneste gang. LIK-mila spiller forøvrig på arrangørklubbnavnet Lilleborg Idrettsklubb.

Kort sesong

– Noen baner åpner i dag og flere åpner heldigvis senere denne uken. De fleste jobber på spreng for å få lagt is nå, sier daglig leder Espen Johansen i Oslo og Akershus bandyregion.

Og det er en liten seier sammenlignet med ifjor. Da var det nemlig ikke is på fem av seks kunstisbaner i Oslo, en drøy uke etter at bandysesongen egentlig skulle startet.

– Jeg skulle jo helst ha sett at flere baner var åpne fordi seriespillet starter førstkommende søndag. Og sesongen vår er kort nok som den er. Men det er bedre enn ifjor ja, sier Johansen.

Trygt på skøytebanen

Fjellvåg er først og fremst en sykkelentusiast.

– Men lengdeløp er en super måte å få trent de samme muskelgruppene på. Dessuten er det livsfarlig å sykle om vinteren, mens her på skøytebanen er det relativt trygt.

– Hva er målet for sesongen?

– I dag har jeg gått 5000 meter på 8.45. Jeg må vel i hvert fall klare å komme meg under 8 minutter, avslutter han.