Sjekker Lommemannen-tips

Politiet har fått inn flere titalls tips om Lommemannens identitet etter at Kripos lanserte en egen nettside for en drøy uke siden.

Lommemannen
Foto: Novemberfilm as / NRK

Den såkalte Lommemannen har siden 2000 reist rundt i Sør-Norge, og står bak en rekke seksuelle overgrep mot barn.

Bare i Oslo og Akershus kan mannen ha forgrepet seg på 43 unge gutter. 

Politiet har fått inn rundt femti tips om navngitte personer i Sør-Norge, og sjekker nå ut alle tipsene om Lommemannens identitet.

Grove overgrep

- Vi gjennomgår tipsene for å se hvor interessant de kan være, forteller politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt.

Hun ønsker ikke å si noe om konkret om hvilken type overgrep Lommemannen skal ha begått, men sier strafferammen for enkelte av overgrepene er den samme som i voldtektssaker.

- Det kan hende navnet hans allerede er i vårt materiale. Det er det vi nå må finne ut, sier Berg.

Lommemannen.
Foto: Teikning: Politiet

Eget nettsted

Politiet ba forrige uke publikum om hjelp for å finne den såkalte Lommemannen, og lanserte et eget nettsted for å oppklare saken.

På nettsiden viser de bilder og tegninger av mannen som er mistenkt for en rekke overgrep. Nettsiden har også et kart som hviser hvor mannen er observert de siste årene.

Politiet mener folk som har vært i kontakt med vedkommende burde kunne kjenne ham igjen ut fra bildene og informasjonen om hvor han har oppholdt seg.

Politiet har både vitneobservasjoner og DNA-spor av mannen, men kjenner fortsatt ikke identiteten hans.