Sigrids bestefar: Sorgen blir tung å bære

– Vi må bare slåss og stå sammen. Vi får ikke gjort så mye fra eller til, men må bare komme gjennom det. Sorgen blir tung å bære, sier John Erling Schjetne, bestefaren til Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept natt til tirsdag.

Foto: Privat / NTB scanpix

Tirsdag fikk de beskjeden om at barnebarnet, som hadde vært savnet i over fire uker, var funnet drept.

– Det sa pang da jeg fikk bekreftelsen. Uansett hvor forberedt du tror du er, er det ikke godt nok. Det var en lettelse, ja, men jeg vet av erfaring at det vil komme tunge dager. Det blir bikkjetungt framover, sier Schjetne til Oppland Arbeiderblad.

Besteforeldrene har hatt det tungt mens Sigrid har vært savnet, og ifølge John Erling Schjetne er Sigrid det første de har tenkt på hver morgen.

– Overraskende

For ham var pågripelsene som ble kjent tirsdag ettermiddag overraskende.

– Jeg var sikker på at det var yngre folk som sto bak. Nå er jeg ganske sikker på at Sigrid var et helt tilfeldig offer. Sigrid var nemlig en tvers gjennom real jente. Det var aldri noe tull med henne. Glad og flink i idrett var hun også. Hun var helt spesiell, sier han til Oppland Arbeiderblad.

Besteforeldrene hadde et barnebarn som ble drept på Utøya i fjor. Nå kjenner de på sorgen fra begge tragediene samtidig.

– Samtidig som vi har mista Sigrid, får vi alt det vonde etter Utøya midt i fleisen igjen. Og det hele skal ha en avslutning i form av en begravelse, sier John Erling Schjetne.