NRK Meny
Normal

Selger drømmer på fire hjul

Det er mange som tenker at det eldste er det beste. Det gjør i alle fall bilentusiast Bård Risan som etter 32 år som elektriker sa opp jobben, og begynte å selge veteranbiler.

Det er mange som tenker at det eldste er det beste. Det gjør i alle fall bilentusiast Bård Risan som etter 32 år som elektriker sa opp jobben, og begynte å selge veteranbiler.

Selger drømmer på fire hjul

Butikken har kun vært åpen siden 4. mai, men fortsatt har innehaver av Rud Vintage Garage, Bård Risan, solgt seks veterandrømmer.

– Folk er innom stadig vekk, og det strømmer på med tilbakemeldinger, forteller bilforhandleren fornøyd.

Til nylig var han elektriker, men valgte å skrote den 32 år gamle karrieren for å forfølge guttedrømmen. Gamle biler.

– Det var jo trist å forlate kollegaer, men det var godt å tørre å gjøre det som magefølelsen har villet i så mange år, forteller bærumsmannen.

Bruktbilbutikken ligger i hjertet av Bilbyen Vest, på Rud i Bærum, men blant Toyotaforhandleren og andre bruktbilsjapper skiller Risan sin butikk seg litt ut.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet:

Selger følelser

– Det var vitkig med helheten, derfor har jeg innredet etter gamle trender og kjøpt masse gammelt utstyr på nett, forteller 49-åringen.

Det har blitt sene kvelder siden han bestemte seg for å bytte yrke, men han sover mye bedre om nettene.

– Det er jo masse følelser i sving her. Folk vil jo ikke ha gamle biler fordi de er gamle, men fordi de vekker følelser vi savner, forteller innehaveren.

Han presiserer at minner, som besteforeldrenes brummende bil, eller romantiske stevnemøter i en gammel boble, er grunnen til at folk kommer til han.

– Det er like viktig med historien til bilene, som bilene selv. Derfor fikses det ikke for mye på bilene. Det er jo en del av historien, forteller bilforhandleren. Som peker på den litt ripete lakken på en gammel Ford i garasjen som eksempel.

Han har kjøpt biler både i USA og i Norge, og med alle følger det med en historie til bilen. Som en gammel NSU noen fant stående gjemt i tresarkofag i Raufoss, som hadde stått gjemt i tjue år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Innehaver Bård Risan

Etter litt over to måneder som veteranbilselger er innehaver av «Rud Vintage car» godt fornøyd med folks interesse for gamle klassikere.

Foto: Daria Zoric / NRK

Gode tilbakemeldinger

Det har gått fortere enn han hadde trodd å selge unna, og nå må bilentusiasten ta seg ferie, for å finne nye biler å selge.

– Det har vært enormt god respons, og flere sier at dette er noe som har vært etterlengtet på bilmarkedet, forteller han.

Til tross for at han ikke har fått opp nettsiden sin raser det om bilsjappen på internett.

– Det har vært enormt mye tilbakemelding på Facebooksiden, og det har vært mange som har vært innom her kun etter å ha sett på siden der, sier 49-åringen.

Nå håper han på å få drive med bilsalg til han ikke orker mer.

– Dette er jo drømmen, så nå håper jeg at jeg kan holde på her til jeg seiler om, avslutter han.

Veteranbilbutikken på Rud i Bærum.

Veteranbilbutikken på Rud i Bærum.

Foto: Daria Zoric / NRK