Seks personer til sykehus etter gasslekkasje

Seks personer er kjørt til sykehus og over 50 personer er evakuert etter en gasslekkasje i et bygg på Filipstad i Oslo.

Gasslekkasje Filipstad

UKJENT ÅRSAK: Kjemikaliedykkere fra Oslo brann- og redningsetat har stengt ned gassanleggene i bygget. De søker videre med måleinstrumenter etter årsak.

Foto: Oslo og brann- og redningsetat

Gasslekkasjen skal ha skjedd i «kaffetårnet» til Joh. Johannson på Filipstad i Oslo sentrum. Filipstad-kaia ble avsperret en times tid som følge av lekkasjen.

– En gruppe mennesker var på vei ut av et møtelokale da de begynte å føle seg dårlig. Først besvimte to personer, så besvimte to personer til. Derfor er det nærliggende for brannvesenet å tro at det er snakk om en gasslekkasje, sier innsatsleder Rune Bjørsvik i Oslo politidistrikt til NRK.

Ingen av de seks som er kjørt til sykehus viser tegn til alvorlig skade, men de skal undersøkes for å finne ut hva de har fått i seg. Totalt 55 personer er evakuert fra bygningen, hvor det i 50 år har vært lager, brenneri og fabrikk for Ali kaffe og Evergood.

Innsatsleder Rune Bjørsvik i Oslo politidistrikt om gasslekkasjen på Filipstad.

Ukjent gass

Tilførselen av gass inn til bygget ble raskt stanset.

– Vi fikk melding om lekkasjen omtrent klokka 10. Seks personer er kjørt til Ullevål sykehus med ukjent skadeomfang, sier Bjørsvik.

Man trodde først det var snakk om propan, men Oslo brann- og redningsetat har ikke fått utslag for propan på sine måleinstrumentene. Etter å ha gjennomsøkt hele bygget fant imidlertid ikke brannvesenet noe farlig gass.

De utelukker likevel ikke at det kan være snakk om gass. Politiet skal nå etterforske årsaken videre.

– Veldig skremmende

Siv Asmundvaag jobbet i bygningen da lekkasjen fant sted. Hun forteller at avdelingen hennes var samlet i et møte da de skjønte at noe var galt.

– En av kollegene mine hadde pustebesvær og vi fryktet at han holdt på å få et hjerteinfarkt, så to stykker løp ut for å ringe 113. Da de kom tilbake hadde enda flere blitt dårlige og to personer hadde besvimt. Da skjønte vi at det var noe annet enn hjerteproblemer.

Hun forteller at de utløste brannalarmen før de to besvimte personene ble båret ut.

– Det var veldig skremmende, alle sammen følte seg dårlige da vi kom ut.

Laster kart, vennligst vent...