NRK Meny
Normal

Ryddet søppel mens Oslo sov

Mens store deler av Oslos befolkning sov av seg nyttårsrusen var 400 medlemmer fra den muslimske menigheten Ahmadiyya ute og ryddet søppel.

Plukket søppel 1. nyttårsdag

Den muslimske menigheten Ahmadiyya har i snart ti år plukker søppel 1. nyttårsdag. Her står de med årets fangst foran moskéen deres på Furuset i Oslo.

Foto: Ahmadiyya Muslimske menighet

Stian Berger Røsland

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland mener flere kan ta lærdom av det menigheten gjør.

Foto: Aftenposten

I nesten 10 år har Ahmadiyya-menigheten arrangert årlige nyttårsdugnader i Oslo og andre byer i Norge.

– I mange år har vi feiret 1. nyttårsdag ved å rydde. Vår religion lærer oss om renslighet både fysisk og rundt oss. Vi har gjort det til vår plikt å rydde alt, sier presseansvarlig for Ahmadiyya-menigheten, Fazal Ahmed Anas.

Mindre søppel og fyrverkeri i år

I år har medlemmene ryddet på Furuset der moskéen deres har tilholdssted og i Frognerparken. Menigheten har også plukket opp søppel i Tønsberg og Kristiansand.

Til tross for at det var mye søppel å plukke i år, mener medlemmene av Ahmadiyya-menigheten at det med årene har blitt mindre søppel.

– Da vi startet med dette var det veldig mye, men vi merker er at det blir mindre og mindre søppel, spesielt fyrverkeri, sier Ahmed Anas.

Får skryt fra kommunen

Etter at Ahmadiyya menigheten har plukket søppelet blir det hentet av kommunen eller firmaer som de har avtaler med. Oslo kommune mener flere kan ta lærdom av det menigheten gjør.

– Første nyttårsdag er det mye rester fra gårsdagens feiringer, så at noen gjør en ekstra innsats og bidrar til at nærmiljøet fremstår som ryddig og ordentlig synes jeg er veldig positivt, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland.

– Jeg skulle ønske at hver og en av oss kunne la oss inspirere av det menigheten gjør og bidra til et triveligere nærmiljø, sier Røsland.