Rune G. blir Aps eldregeneral

Byrådslederkandidat i Oslo, Rune Gerhardsen, vil gjerne bli Arbeiderpartiets nye eldregeneral slik Carl I. Hagen er blitt det for Fremskrittspartiet i valgkampen.

Rune Gerhardsen
Foto: Arkivfoto:Knut Fjeldstad, Fjeldstad, Knut

Og han starter med å angripe FrPs eldrepolitikk i hovedstaden.

- Når FrP for tiden styrer Oslo, synes jeg det er et veldig dårlig bidrag til eldreomsorgen å kutte ut 600 sykehjemsplasser i en periode hvor antall eldre har vokst enormt, sier han.

Hør debatt mellom Rune Gerhardsen og FrPs Siv Jensen her .

Ikke i mål

I forkant av høstens valg kaster Rune Gerhardsen seg for fullt inn i debatten om eldreomsorgen i Oslo. Siv Jensen innrømmmer at FrP ikke er i mål i hovedstaden. Samtidig understreker hun at privatiseringen av eldreomsorgen ikke er et mål i seg selv.

- Poenget er ikke at vi skal privatisere eldreomsorgen, men vi skal ha konkurranse og valgfrihet slik at brukerne får bestemme, sier Jensen.

- Parodisk debatt

Men Gerhardsen har ikke mye til overs for FrPs valgfrihet.

- Det er noe av det jeg synes er parodisk i debatten nå. Man kan ikke velge noen verdens ting hvis man ikke får plass i det hele tatt, sier han.

Kjernesak

Med de to eldregeneralene Gerhardsen og Hagen på banen kan det se ut til at eldreomsorgen blir en av kjernesakene i høstens valgkamp. Siv Jensen tror saken kommer til å engasjere i hele Norge.

- Jeg tror dette er en kamp som kommer til å være over hele landet, for eldreomsorgen er dessverre i svært slett forfatning fortsatt.