Rottelort på restaurant

Fire nye restauranter i Oslo er stengt av Mattilsynet på grunn av helsefarlige forhold.

Flat Mat
Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

Også i går så Mattilsynet seg nødt til å stenge fire restauranter i den omfattende aksjonen "rent bord".

På pizzarestauranten Flat Mat på Majorstuen fant Mattilsynet rottemøkk på utstyrslageret.

Restaurantene Dionysos taverna, San Leandro Tapas Bar på og Babettes Gjestehus ble stengt, blant annet for dårlig renhold.

Babettes Gjestehus har to bestikk i Michelin-guiden. Det er utmerkelser som gis for godt miljø og god service.

Babettes gjestehus
Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

Edderkopper og biller

Mattilsynets inspeksjon i Drøbak endte med at restaurant Jungeltelegrafen ble stengt på grunn av dårlige hygieniske forhold. I tillegg ble det observert et større antall fluer, edderkopper og biller i lokalene.

Restaurant Miramar ble ikke stengt, men ble pålagt å serverere maten på papptallerkener. Oppvaksvaskmaskinen er nemlig ikke i orden. Maskinen skyller serviset med bare 50 graders varme. 

Kutter skinke i mørke

Pizza Baron på Seiersten i Drøbak manglet lys der ost og pepperoni og skinke blir skåret opp. Dermed var det vanskelig å se om renholdet var tilfrfedsstillende, og Mattilsynet la ned forbud mot å bruke både rommet og maskinene. 

De siste ukene har mattilsynet stengt flere titalls restauranter i den omfattende helsekontrollen.

I går ble det inspisert 30 restauranter i Oslo. Fire ble stengt på grunnlag av helsefarlige forhold.

Derfor ble de stengt:

Dionysos taverna, Calmeyers gate 11

  • Generelt svært dårlig renhold i hele kjøkkenlokalet
  • Manglende kompetanse om hygiene og regelverk hos ansatte
  • Ikke eget personaltoalett
  • Virksomheten drev uten godkjenning.

Flat Mat, Industrigata 40

  • Svært dårlig renhold og orden
  • Manglende vedlikehold og skadedyrkontroll
  • Manglende kompetanse om hygiene og regelverk hos ansatte
  • Funn av rottemøkk på utstyrslager

San Leandro Tapas Bar, Haakon VIIs gate 10.

  • Dårlig renhold, orden og vedlikehold
  • Dårlige håndvaskrutiner hos ansatte
  • Manglende temperaturkontroll
  • Ikke eget personaltoalett

Babettes Gjestehus, Fridtjof Nansens plass 2

  • Manglende renhold og vedlikehold på kjøkken
  • Dårlige rutiner for oppvask av utstyr
  • Manglende styring og kontroll med temperatur ved lagring av næringsmidler