PST kobles inn i Sigrid-saken

PST er nå koblet inn for å undersøke et av de sentrale sporene i Sigrid-saken.

Hanne Kristin Rohde

Hanne Kristin Rohde leder etterforskningen av det hun nå karakteriserer som en kriminalsak.

Foto: NRK

Det bekrefter informasjonssjef Martin Berntsen i Politiets sikkerhetstjeneste overfor NRK onsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at vi er koblet på etterforskningen av Sigrid-saken. Vi mottok en anmodning fra Oslo politidistrikt om å bistå. Vi bidrar med vår kompetanse på internett og sosiale medier, sier Berntsen.

Politiet har slitt med å få tilgang til Sigrid Giskegjerde Schjetnes Facebook-side, men har sendt et såkalt nødskjema til Facebook, og får trolig tilgang i løpet av kort tid.

– Vi kan ikke utelukke at det der ligger opplysninger om å møte noen, om noen kan ha vært truende eller om en eller flere har vært pågående uten at hun har respondert. Det kan i det hele tatt være mange opplysninger som kan være av interesse i politiets arbeid, sier Hanne Kristin Rohde til NRK.

Sosiale medier er en av de sentrale ledetrådene politiet nå jobber med.

Her er de andre konkrete sporene politiet har å gå etter:

Mobiltelefonen

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet natt til søndag.

Foto: Privat / NTB scanpix

Hanne Kristin Rohde bekrefter overfor NRK onsdag kveld at de jobber med å analysere fingeravtrykk fra Sigrids mobiltelefon.

Rohde, som leder Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, sa på onsdagens pressekonferanse at mobiltelefonen kan ha blitt brukt av andre enn Sigrid på tidspunktet da hun forsvant.

Iphonen ble funnet av to forbipasserende i Østensjø barnehage rundt klokken 01.30 natten da Sigrid forsvant. I barnehagen fant de også en blå Converse-sko. På fortauet rett utenfor lå den andre skoen og en hvit ankelsokk.

Sokkene

Barnehage

Converse-sko, en hvit ankelsokk og Sigrids Iphone ble funnet i og rett utenfor Østensjø barnehage natt til søndag.

Foto: Gunn Evy Auestad/NRK

En hvit ankelsokk som ble funnet av letemannskaper ved Skullerud førte til at politiet intensiverte letingen i dette området.

Det ga ikke noe resultat.

Sokken ligner den som ble funnet ved barnehagen.

Politiet venter fortsatt på svar fra dna-analysen av sokken.

– Dette kommer tidligst i slutten av uken, opplyser Rohde i en sms til NRK onsdag kveld.

Observasjon av bil

Ett vitne så en bil stå med lysene på i krysset Dalbakkveien/Låveveien rett utenfor Østensjø barnehage rundt 00.15. Der er akkurat samtidig som det siste livstegnet kom fra Sigrid i form av en tekstmelding.

Bilen kjørte ned Låveveien i retning Haakon Tveters vei.

Det var mørkt og vitnet fikk lysene rett imot. Vedkommende så hverken hva slags bil det var eller hvilken farge den hadde.

Politiet mener det er påfallende at bilisten ennå ikke har meldt seg.

– Det er mulig at vedkommende ikke har oppfattet etterlysningen, men vi må også se den muligheten at dette er en eller flere gjerningspersoner, kommenterer Rohde.

Overvåkningsbilder

Bilen som skal ha kjørt ned Låveveien kan være fanget opp av kameraer på Statoil-stasjonen i Låveveien 70.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter at videobildene fra Statoil-stasjonen på Østensjø viser flere biler, men vet ikke om bilen som er etterlyst i forbindelse med Sigrid-saken ble filmet av overvåkingskameraene.

– Det er et enormt etterforskningsarbeid og vi er ennå ikke sikre på om denne bilen er fanget opp på videoopptakene, sier Rohde til Aftenposten.

Bilen som et vitne så ved Østensjø barnehage på samme tidspunkt som Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, kan være filmet fra Statoil-stasjonen på Østensjø.

NETT-TV: Statoil-stasjonen på Østensjø kan ha fanget opp bilen som et vitne så kjøre fra Østensjø barnehage på samme tidspunkt som Sigrid forsvant.