NRK Meny
Normal

Pågrepet for væpnet ran på Oppegård

En mann og en kvinne er pågrepet og siktet for å ha ranet en ung kvinne på Oppegård stasjon i Akershus for en drøy uke siden.

Etterlysning Oppegård

UNG KVINNE RANET: Kvinnen ble ranet like ved Oppegård stasjon. Bildet er hentet fra bussen som like før ranet kjørte både kvinnen og gjerningspersonene til Oppegård stasjon.

Foto: Politiet

Begge har erkjent straffskyld i avhør, opplyser Follo politidistrikt i en pressemelding. De er slutten av tenårene. Den norske kvinnen bor i Akershus og mannen, som er polsk statsborger, bor i Buskerud.

LES: Ung kvinne ranet av maskerte menn i Oppegård

Pågrepet etter tips

Aktor Liv Heidi Bjerkmo

PÅGREPET ETTER TIPS: Politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo takker for tipsene de har mottatt i saken.

Foto: Frode Meskau / NRK

20. januar ble en kvinne ranet av to maskerte personer. Under ranet ble det benyttet en pistolliknende gjenstand. Follo politidistrikt mottok mange tips fra publikum etter at de gikk ut med bilde av de maskerte ranerne.

– Vi må rette en stor takk til publikum. Dette er nok et eksempel på at godt samarbeid mellom politi, presse og publikum bidrar til rask oppklaring, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo.

Pågripelsen skjedde hjemme hos den polske mannen i Drammen.

Siktet for grovt ran

De pågrepne er nå siktet for grovt ran eller medvirkning til dette. Grovt ran har en øvre strafferamme på 12 års fengsel.

– Vi er sikre på at vi har pågrepet de rette personene. De legger ikke skjul på at det var de som utførte ranet, sier politioverbetjent Brage Husdal i Follo politidistrikt til NRK.

Ble ikke skadd

Ifølge politiet rettet en av ranerne noe som liknet et håndvåpen mot hodet hennes og sa at han skulle drepe henne dersom hun ikke ga fra seg telefonen sin. Den unge kvinnen ble ikke fysisk skadd.

– Det væpnede ranet har vært en tøff påkjenning for den unge kvinnen, men hun er fornøyd med at saken er oppklart, sier politioverbetjent Brage Husdal.