PLUKKER FRUKT SOM ELLERS HADDE RÅTNET: Daglig leder Anne Dubrau i Epleslang og epleslanger Rune Larsson plukker epler i en hage på Ullevål i Oslo.
VIKTIG JOBB: Hege Helene Reistad og Lina Wuirsil jobber i Epleslang. De mener ideen bak bedriften (å utnytte resurser i naturen som går til spille, ved å sysselsette de som kan ha utfordringer med å komme seg inn på arbeidsmarkedet) er noe flere burde tenke på.
HENGER HØYT: På to dager plukket arbeidslaget ett tonn epler i forskjellige hager rundt om på Ullevål i Oslo.
VERKTØY I ORDEN: Christian Forssgren som jobber ved Nordpolen Industrier, en bedrift som legger tilrette for folk med spesielle behov, bruker en spesiell rulle for å samle opp eplene som ligger på plenen.
TUNGT: Å høste frukt kan være tungt arbeid. Tilsammen ble alle kassene fra to dager med epleslang ett tonn. Christian Forssgren og Lina Wuirsil har startet å fylle opp bilen med eplekasser.
KLAR TIL LEVERING: Eplekassene blir fraktet til Abildsø gård.
SKAL BLI MOST: Nesten 70 kasser epler klare til å bli presset til most på Abildsø gård.
FORNØYD: Daglig leder, medgründer og fruktentusiast Anne Dubrau i Epleslang, med dagens fangst.
BLANDER ALLE TYPER EPLER: I fruktpressen på Abildsø gård blir én kilo epler om til 0.7 liter most.
SØT EPLEMOST: Justin Sesay har jobbet på Abildsø gård i to år og mener de lager den beste eplemosten som er å få.
VIL LAGE MER EPLEMOST: I fjor leverte Epleslang 22 tonn epler, men regner med å få levere enda mer og få enda flere flasker most i år.
SATSER: Abildsø gård installerte i fjor, som første gård i Oslo, et anlegg for pressing av eplemost.
REKORD: Asgeir Føyen, leder ved Abildsø gård, sier de kan klare å presse opp til 500 liter eplemost i timen.