NRK Meny
Normal

Ordføreren må flytte muren ved huset sitt

Planutvalget i Vestby kommune sier nei til at ordføreren får kjøpe området utenfor huset sitt hvor han har satt opp en mur som har lagt ulovlig beslag på 70 kvadratmeter friområde.

Ulovlig mur

VED BASSENG: Muren ble satt opp for rundt femten år siden, og går langs et svømmebasseng.

Foto: Vestby kommune

En mur som ordføreren i Vestby har fått bygget utenfor boligen sin, har tatt nesten 70 kvadratmeter fra et kommunalt friområde. Nå har planutvalget i kommunen sagt nei til at muren får bli der den er. Flertallet gikk for rådmannens forslag, mot Høyre og Frp sine stemmer.

Ordfører John Ødbehr er skuffet over avgjørelsen.

– Muren ble satt opp av en entreprenør for 15 år siden, og det lå ved tegninger som viser avstanden fra huset til muren. Det forrige planutvalget godkjente planene, så jeg er skuffet over at dagens planutvalget så bort fra det tidligere vedtaket.

Ba utvalget si nei

John Ødbehr

Ordfører John Ødbehr i Vestby

Foto: Dragan Cubrilo

Ordfører John Ødbehr (H) søkte tidligere om å få kjøpe området, men rådmannen anbefalte planutvalget å si nei til dette under møtet mandag kveld, og kreve at muren må flyttes.

Ordføreren sier han var sikker på at muren ble satt opp riktig og i henhold til grensen som var oppmålt av kommunens folk.

– Nå er det faktisk ikke jeg som har gjort dette. Jeg er ansvarlig fordi jeg er eier av eiendommen, men det er entreprenøren som har satt den opp, sier Ødbehr.

– Burde komme ordføreren til gode

Leder av Plan-, bygg- og miljøutvalget i Vestby kommune, Pål Engseth, forteller at det har vært mye tvil i saken og at det burde komme ordføreren til gode.

– Når muren har vært behandlet i et politisk utvalg tidligere er det unormalt at vedtaket gjøres om på 14 år etter på, sier Engseth.

Han er uenig i avgjørelsen.

– Flertallet mente man ikke har tatt stilling til plassering av muren, bare høyden. Det er vanskelig å dokumentere om det har vært målt opp og om plasseringen var kjent eller ikke, det står det ingenting, sier Engseth.

Ulovlig mur ved ordførerens bolig

ANBEFALTE KRAV OM FLYTTING: Rådmannen ba planutvalget i kommunen om å si nei til at ordføreren skal få kjøpe området.

Foto: Vestby kommune