NRK Meny
Normal

Nære venner i mange år

Politiet har fått bekreftet at den drapssiktede 37-åringen har hatt et nært vennskapsforhold gjennom flere år med den savnede spanske legen.

Finn Abrahamsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Det som er nytt er at vi har kartlagt en relasjon mellom de to. Den siktede har gjennom flere år, og også fra juletider og senere, hatt et nært vennskapsforhold og truffet den savnede jevnlig, opplyste leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, på en pressekonferanse i ettermiddag.

Han understreker at det dreier seg om et vennskapsforhold, og ikke et samboerskap mellom den siktede Trondheims-mannen og den åpent homofile legen.

Fra folk som kjenner dem skal politiet ha fått bekreftelse på at de to har vært i kontakt.

- De har vært på ferie sammen, og har også i andre anledninger møttes flere ganger i Oslo-området. Siktede bodde også i Oslo en periode i fjor, sier Abrahamsen.

Betydelige blodfunn

 

Joaquin Leal Bermudez (49)
Foto: Politiet

 

Politiet hadde torsdag fortsatt ikke funnet noe lik etter søk langs E18 i nærheten av der 37-åringen ble pågrepet kjørende i savnedes bil i 3.30-tiden natt til onsdag.  

Den siktede ble pågrepet i Kobbervikdalen ved Drammen. Det skjedde etter at en bilist hadde observert en bil som kjørte vinglete og uten lys på E18 sørover fra Drammen, før den skal ha snudd og kjørt nordover igjen ved Tønsberg.

- Vi har gjort betydelige blodfunn både i savnedes bil, leilighet og det tilhørende garasjeanlegget. Dette gjør oss rimelig sikre på at det har skjedd noe kriminelt med døden til følge, sier Abrahamsen.

Lyder fra leilighet

Joaquin Leal Bermudez ble sist observert søndag cirka klokken 23.

- Vi vet at det kom lyder fra leiligheten hans senest mandag, men om det har noe med denne gjerningen å gjøre vet vi ikke, sier Abrahamsen.

Politiet ønsker at de som har vært i kontakt med Leal, enten på nettsider der Leal har vært logget på eller på andre måter, melder seg til politiet.

- Etter mediestormen i går har det kommet mange reaksjoner fra publikum. Flere fra miljøet rundt London Pub, der mange homofile vanker, har allerede meldt seg, og dem har vi hatt avhør med i dag. Vi ønsker også kontakt med folk som har vært på nettsider der vi vet at den savnede var aktiv, sier Abrahamsen.

Den spanske legen besøkte ofte London Pub i Oslo. Politiet tror dessuten at de to kan ha kommet i kontakt på nettstedet Gaysir.no.

Sjekk konteinere

Politiet oppfordrer også andre som ikke har noe med dette miljøet å gjøre til å holde øyne og ører åpne. Spesielt de som har konteinere  stående.

- Det er ikke utenkelig at både et legeme og andre gjenstander kan dumpes i slike, sier Abrahamsen.

Politiet vil fortsette letingen, men da med søkelys på andre områder.

- I dag har vi ikke søkt så aktivt langs E18, rett og slett fordi det ikke er noe mer konkret å se etter der. Men det er flere andre interessante områder vi vil ta for oss, blant annet riksvei 32 mellom Hvittingfoss i Buskerud og Siljan i Telemark. Strekning mot Skien, og selvfølgelig Oslo-området, er også interessante, sier Abrahamsen.

Den siktede 37-åringen har ennå ikke latt seg avhøre. Han samtykket torsdag i å bli varetektsfengslet, noe politiet tar sikte på å gjøre fredag. Trondheimsmannen har ikke erkjent straffskyld.