NRK Meny
Normal

Mann tatt etter hjemmeran på Rodeløkka

Politiet har pågrepet mannen som brøt seg inn i et hus på Rodeløkka i Oslo og truet til seg flere ting fra et barn som var alene hjemme.

Hjemmeran p åRodeløkka

HJEMMERAN PÅ RODELØKKA. Politiet leter i området rundt Langgata på Rodeløkka i Oslo etter ranet 19. august.

Foto: Robert Ellefsrød / NRK

Mannen ble tatt lørdag ettermiddag, opplyser politiet i en pressemelding. Ranet skjedde om ettermiddagen onsdag 19. august.

Barnet ble utsatt for trusler og vold ved at gjerningsmannen la hånden over barnets munn. Mannen blottet seg også for barnet, ifølge politiet.

Politiførstebetjent Tor Erik Hoøen.

Politiførstebetjent Tor Erik Hoøen i Oslo-politiet.

Foto: Stig Jaarvik / NRK

Gjerningsmannen tok med seg flere gjenstander fra huset.

Den pågrepne 44-åringen er siktet for grovt ran og blotting.

– Politiet ser svært alvorlig på denne saken, og vi har hatt et stort trykk på etterforskningen siden hendelsen skjedde, sier politiførstebetjent Tor Erik Hoøen, som leder oslospolitiets innsatsgruppe mot ran.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå nærmere inn på hva som førte til pågripelsen, av hensyn til planlagte avhør og videre etterforskning i saken.

Den siktede mannen er en 44 år gammel norsk statsborger. Han er kjent for politiet fra før og er tidligere dømt for vinningskriminalitet.

Hoøen sier at det etter forholdene går bra med barnet som var hjemme da ranet skjedde.

– Det var en skremmende opplevelse og barnet er selvfølgelig preget av hendelsen, sier han.

Han legger til at det ser ut til at gjerningsmannen var alene. Siktede avhøres mandag ettermiddag. Det vil bli tatt en beslutning om fengsling etter avhøret.