NRK Meny
Normal

Lyssetter nabolaget til Sigrid (16)

ØSTENSJØ (NRK. no): Drapet på Sigrid Schjetne har gått sterkt inn på lokalmiljøet på Østensjø. I kveld lyssatte de Låveveien, gaten der Sigrid trolig gikk sine siste bekymringsløse skritt.

Drapet på nabojenta Sigrid Schjetne (16) har preget lokalmiljøet på Østensjø sterkt. I fire lange uker handlet alt om å finne den unge jenta. Men så tok det slutt. Etter den vonde beskjeden har naboer og de som har vært med på å lete kjent på meningsløsheten.

Naboene og ekteparet Kristin Bjerke og Per Toset oppfordret via Facebook folk til å møte i Låveveien lørdag for å tenne lys for den drepte 16-åringen, og for å gjøre Låveveien trygg igjen.

Det endte opp med at tusenvis av lys ble tent for Sigrid. Da mørket la seg over Østensjø lørdag kveld lyste gaten opp der Sigrid forsvant for fem uker siden. Mange tok til tårene.

Kristin Bjerke

Kristin Bjerke tok initiativ til å lyssette Låveveien for Sigrid gjennom Facebook-gruppa «Vær med å lyssette Østensjø».

Foto: Vegar Erstad / NRK

– Låveveien gikk fra å være et fredelig kryss, til et plutselig grusomt sted. Jeg tror naboene ønsker å få et nytt bilde på netthinnen fra gaten, av lysene og samholdet. Låveveien skal være et sted som barn skal kunne gå i fred og ro, sier initiativtaker Kristin Bjerke til NRK.no.

Sigrid nevnt i konfirmasjonstalen

Like ved barnehagen der sokken, skoen og mobiltelefonen til Sigrid ble funnet for fem uker siden, har nabolaget og tilreisende sammen laget over en kilometer med levende lys.

Konfirmant Østensjø

Konfirmanten Lars Eia Bokle tenner et lys for Sigrid Schjetne.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy/NRK

Flere som gikk med lys i hendene hadde også på seg bunad eller dress. 15-åringen Lars Eia Bokle er en av mange som konfirmerte seg i dag. Sammen med selskapet dro han til Låveveien for å tenne et siste lys for jenta han gikk på skole med.

– Sigrid ble nevnt i flere taler i dag. Det har gått hardt inn på meg, og alle rundt meg. Det er rart å se læreren din stå og gråte, forteller Lars Eia Bokle til NRK.no.

– Vi er glad vi har hverandre som familie. Vi tenker veldig mye på foreldrene til Sigrid, sier moren til Lars, Erna Beate Eia Bokle.

– Føler meg utrygg

Da det ble kjent at Sigrid ble drept, vakte det sterke reaksjoner. Mange barn og ungdommer i nabolaget har fulgt med på det som har skjedd og har vært bekymret.

Svenske Sofia Øhlund (21) flyttet til Østensjø for et år siden. Hver dag går hun oppover Låveveien for å komme seg til jobb. Hun innrømmer at det ikke føles like trygt som før.

– Jeg var spesielt redd like etter at Sigrid forsvant. Jeg føler meg mer utrygg når ting som dette skjer i nærområdet, forteller Øhlund.

Venninnen hennes Matilde Knutsen (15) er enig. Hun får ikke lov til å gå alene lenger.

– Jeg tar følge med andre, hvis ikke så henter mamma meg, forteller Knutsen.

Glemmer ikke Sigrid

Mange av de oppmøtte som NRK har snakket med er enige i at bydelen aldri kommer til å bli helt den samme.

– Dette vil prege nærmiljøet i lang tid. Samtidig har Østensjø blitt sterkere. Vi er et folk som virkelig bryr oss. Vi er heldige som bor her vi bor, sier Bitten Eia.

– Alle kjenner hverandre og det tragiske som har skjedd har kommet så nært på oss. De fleste her har vært med på å lete fra dag en, sier Erna Beate Eia Bokle.

– Låveveien er et vondt minne. Vi kommer aldri til å glemme Sigrid, legger hun til.

Østensjø

Matilde Knutsen (15), Malin Larsen Anderson (14) og Sofia Øhlund (21) innrømmer at de føler seg mer utrygge etter drapet på Sigrid. - Vi går ikke alene lenger, sier Matilde.

Foto: NRK